Οι μικροί κατασκηνωτές του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη» του Δήμου Λαρισαίων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν από την 4η ΤΟ.Μ.Υ. Αμπελοκήπων για ένα ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο της καθημερινότητάς μας, την προστασία και πρόληψη από τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, τη συχνότερη αιτία νόσησης των παιδιών.
Η επιλογή του θέματος κρίθηκε ακόμη πιο αναγκαία και πολύτιμη για τη φετινή χρονιά καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία της νόσου COVID – 19. Η διεπιστημονική ομάδα της 4η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας πραγματοποίησε τη δράση ενημέρωσης και πρόληψης στις κατασκηνωτικές δομές κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών καθώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμά της περιλάμβανε, εκτός από εισηγητική παρουσίαση, πολλά διαδραστικά και βιωματικά παιχνίδια.
Οι μικροί κατασκηνωτές έμαθαν με τρόπο ευχάριστο και παιγνιώδη για τον σημαντικό ρόλο των μικροβίων (πού εντοπίζονται και πώς μεταδίδονται), τη σημασία της καλής υγιεινής των χεριών και παράλληλα εκπαιδεύτηκαν στις τεχνικές κάλυψης του στόματος και της μύτης, κατά το βήχα και το φτάρνισμα, αλλά και στους κανόνες τήρησης των σωστών αποστάσεων.

Μοιράσου το άρθρο: