«Μπροστά μας έχουμε κάποιους δύσκολους μήνες, αφού η επέλαση του κορονοϊού είναι απειλητική,» αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, ο δήμος Λαρισαίων για τα νέα δεδομένα, που δημιουργούνται με την είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας στην κόκκινη ζώνη.

«Η μεγάλη αύξηση των μολύνσεων, η σημαντική διασπορά του κορονοιού στην Λάρισα και άλλα στοιχεία οδήγησαν στην επιβολή των μέτρων. Γνωρίζουμε ότι, οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες», εξηγεί ο δήμος στην ανακοίνωση του και προσθέτει: «Στον κλάδο της εστίασης, στον χώρο του πολιτισμού αλλά στον αθλητισμό θα αντιμετωπίσουν τεράστιες δυσκολίες από τις οικονομικές επιπτώσεις των μέτρων που ελήφθησαν, οι οποίες σαφώς επεκτείνονται στο σύνολο σχεδόν της τοπικής οικονομίας. Η Πολιτεία οφείλει να ενισχύσει και να επεκτείνει τα υπάρχοντα αλλά και να σχεδιάσει νέα μέτρα στήριξης, με στόχο τον περιορισμό των απωλειών και τη στήριξη των επαγγελματιών και των εργαζομένων. Η κυβέρνηση πρέπει να βρει τους τρόπους και τους πόρους για να στηρίξει, όσο γίνεται περισσότερο τους πληττόμενους κλάδους.
Ωστόσο, αυτήν την ώρα προέχει να δώσουμε μια άλλη μεγάλη μάχη: την μάχη της ζωής.
Οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι, καλούμαστε να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προάσπιση του πολυτιμότατου αγαθού: της υγείας. Θέλουμε, όταν τελειώσει όλη αυτή η μεγάλη περιπέτεια, να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί. Δεν θέλουμε να χάσουμε αγαπημένα μας πρόσωπα. Συγγενείς, φίλους, γείτονες και συναδέλφους. Θέλουμε να περάσει αυτή η περιπέτεια, χωρίς ΚΑΜΙΑ απώλεια.
Στην Λάρισα έχουμε την ευτυχή συγκυρία της λειτουργίας δυο μεγάλων νοσοκομείων, με εξαίρετους επιστήμονες και προσωπικό, που δίνει καθημερινά το δικό του σπουδαίο αγώνα στην μάχη κατά του covid. Αυτούς χειροκροτούσαμε την Άνοιξη στην πρώτη φάση της πανδημίας. Η εικόνα, που έχουμε σήμερα από τα δυο Νοσοκομεία είναι ότι, η κατάσταση είναι οριακή και ότι, η πίεση θα συνεχιστεί. Ζητούμε από την κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν και να στηρίξει άμεσα, το σύστημα υγείας, έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή. Με εξοπλισμό και προσωπικό για να μπορέσει στο σύστημα υγείας να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει.
Αυτή την κρίσιμη στιγμή όμως είναι απαραίτητο όλοι να ριχτούμε στη μάχη κατά της πανδημίας. Ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις.
Είναι βέβαιο ότι υπάρχει κόπωση, αγανάκτηση ακόμα και θυμός. Η πανδημία δοκιμάζει τις αντοχές των ανθρώπων σε πολλά επίπεδα. Όμως βρισκόμαστε σ’ ένα πόλεμο, με έναν αόρατο εχθρό. Σ΄αυτή την πρόσκληση της ιστορίας, οφείλουμε να απαντήσουμε επιστρατεύοντας όλες τις δυνάμεις για να κερδίσουμε τη ζωή μας και την ελευθερία μας, για να κρατήσουμε την Λάρισα ανοικτή πόλη».

Μοιράσου το άρθρο: