Με αφορμή συνέντευξη τύπου του Τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Λάρισας, στην οποία κάνουν λόγο για «επιλεκτικές τιμωρίες με διάφορες μεθοδεύσεις και στήσιμο ενός μηχανισμού που θα είναι φιλικά προσκείμενος προς την διοίκηση», η διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εξέδωσε σχετική ανακοίνωση – απάντηση.

Στην ανακοίνωση, η διοίκηση του ΕΕΣ μιλά για πρωτάκουστη ενέργεια κάποιων που «θεωρούν ως εθελοντική δράση την επιδίωξη προσωπικών φιλοδοξιών και αυτοπροβολής» και χαρακτηρίζει ψευδή τα όσα δηλώθηκαν στην Συνέντευξη τύπου των Σαμαρειτών Λάρισας. Η ανακοίνωση κάνει λόγο για μη τήρηση των εγκεκριμένων κανονισμών, που οδήγησε στην υποχρέωση λήψης διοικητικών μέτρων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση – απάντηση του ΕΕΣ έχει ως εξής:

«Παρακολουθούμε με έκπληξη την αναπαραγωγή, από μέσα του ηλεκτρονικού τύπου αλλά και της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στο φύλλο της 29ης Σεπτεμβρίου 2017, αποδελτίωσης – «συνέντευξης τύπου» ομάδας προσωρινά διαγραφέντων εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην πόλη της Λάρισας.

Δυστυχώς, η πρωτάκουστη αυτή ενέργεια απέδειξε ότι κάποιοι θεωρούν ως εθελοντική δράση την επιδίωξη προσωπικών φιλοδοξιών και αυτοπροβολής και την νομή μικρότερης ή μεγαλύτερης εξουσίας.

Για όσα ψευδή δηλώθηκαν από τη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά και τα ιδιοτελή τους κίνητρα θα κρίνουν τα αρμόδια δικαστήρια στα οποία και θα προσφύγει άμεσα το ιστορικό σωματείο μας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος ανθρωπιστικός οργανισμός, με προσφορά 140 ετών στην Ελλάδα, που λειτουργεί με την υποστήριξη χιλιάδων Εθελοντών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη του έργου του είναι η αγαστή συνεργασία μεταξύ των μελών

του στο πλαίσιο συγκεκριμένων αρχών ηθικής και δεοντολογίας. Βασικό καθήκον των στελεχών Διοίκησης του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών είναι η εποπτεία για την ορθή τήρηση των εγκεκριμένων κανονισμών. Σε περίπτωση μη τήρησης αυτών έχει την επιβεβλημένη θεσμική υποχρέωση λήψης διοικητικών μέτρων με στόχο την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας. Στο σύνολο των χιλιάδων Εθελοντών εμφανίζονται, δυστυχώς, μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων που δυσαρεστούνται από την υποχρέωση που έχουν να λειτουργήσουν σε ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και δεν έχουν αντιληφθεί ότι το ερυθροσταυρικό κίνημα αναπτύσσει πλέον διαφορετική δυναμική, μακριά από την αδιαφορία και την ασυδοσία του παρελθόντος.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανασυντάχθηκε και ανασυγκροτήθηκε. Διοίκηση, εργαζόμενοι και εθελοντές εργαστήκαμε νυχθημερόν για να βγούμε από το τέλμα της ανυποληψίας. Κάποιοι έχουν σίγουρα δυσαρεστηθεί αντιλαμβανόμενοι ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απευθύνει πλέον ηχηρό προσκλητήριο σε εθελοντές με διάθεση ουσιαστικής προσφοράς, απομακρύνοντας από τους κόλπους του το «επιτελείο» του γνωστού σε όλους παρελθόντος».

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Μοιράσου το άρθρο: