Αιχμές κατά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, αλλά και του Δήμου, αφήνει σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου δημοτικού Σχολείου Λάρισας για τον τρόπο διαχείρισης του επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού σε μαθητή της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Ενώ είχαμε την ενημέρωση από την διεύθυνση του σχολείου ότι ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Υπουργείου Παιδείας, διαπιστώσαμε ότι είχαν ενημερωθεί μόνο οι μαθητές του εν λόγω τμήματος με το επιβεβαιωμένο κρούσμα -το οποίο βεβαίως έκλεισε- καθώς και τα παιδιά ενός δεύτερου τμήματος λόγω συνδιδασκαλίας σε ειδικότητα. Μάλιστα αυτό δεν θεωρήθηκε απαραίτητο να κλείσει – κατά τα λεγόμενα της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης – μιας και μόνο έξι παιδιά από το δεύτερο αυτό τμήμα που έκλεισε προληπτικά βρέθηκαν στο ίδιο τμήμα με τα παιδιά του τμήματος με το κρούσμα. Άρα, σύμφωνα πάντα με την διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κακώς έκλεισε το δεύτερο τμήμα, το οποίο έπρεπε να λειτουργεί κανονικά εκτός των έξι αυτών παιδιών.

Ακόμη, προβλεπόταν η καθαριότητα της σχολικής μονάδας μόνο από την καθαρίστρια του σχολείου και το προσωπικό γενικών καθηκόντων, χωρίς να υπάρχει καμία πρόθεση για γενική απολύμανση των χώρων του σχολείου με ευθύνη του Δήμου ή του Κράτους.

Καταγγέλλουμε την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση που πήρε απόφαση να προχωρήσει στο άνοιγμα του σχολείου χωρίς πρώτα να εξασφαλιστεί η γενική απολύμανση της σχολικής μονάδας ενώ παράλληλα, μέσω της Διεύθυνσης του σχολείου, έδινε οδηγίες εφησυχασμού προς τους γονείς και βεβαίωσης της πλήρους επάρκειας των μέτρων που πάρθηκαν, καθώς και την Δημοτική αρχή που έριχνε το μπαλάκι των ευθυνών στον Ε.Ο.Δ.Υ. και αντίστροφα.
Μετά από πίεση των γονέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου πετύχαμε να γίνει απολύμανση των χώρων του σχολείου με εργολαβία και με χρήματα της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου αργά το μεσημέρι.
Ταυτόχρονα διεκδικούμε να γίνουν μαζικά τεστ στα παιδιά του σχολείου δωρεάν και με ευθύνη του κράτους, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού».

Μοιράσου το άρθρο: