Την ολοκλήρωση του έργου σε περιοχή του Μελισσοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ που αφορά στην απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων, στην αναβάθμιση του συστήματος απορροής τους και στην αποκατάσταση κεντρικών δρόμων του οικισμού της τοπικής κοινότητας, όπου τοποθετήθηκαν οι αγωγοί απορροής, είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει κλιμάκιο του Δήμου.

Στην συγκεκριμένη περιοχή παρουσιαζόταν έντονο πρόβλημα συσσώρευσης υδάτων επί του οδοστρώματος, με κίνδυνο τόσο για την ασφάλεια της συγκοινωνίας όσο και των γειτονικών περιουσίων. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κιλελέρ σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, ετοίμασε τις σχετικές μελέτες, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση των έργων, προχώρησε στη δημοπράτησή και στην κατασκευή τους δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα. Η χρήση του έργου θα γίνεται από τώρα και στο εξής από την ΔΕΥΑ Κιλελέρ.
Όπως αναφέρει ο Δήμος, «στη νεροποντή του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2020 έγινε η πρώτη εν τοις πράγμασι δοκιμή της αντλίας απορροής των υδάτων. Κανένα πρόβλημα ή δυσλειτουργία δεν παρατηρήθηκε, το έργο λειτούργησε βάσει του σχεδιασμού και πραγματοποιήθηκε η πλήρης απορροή των υδάτων από την εν λόγω περιοχή, υπό ακραίες καιρικές συνθήκες».
Η απαιτούμενη δαπάνη των εργασιών ανήλθε στις 180.000 ευρώ.
Στο κλιμάκιο του Δήμου που επισκέφθηκε την περιοχή του έργου συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Πλατυκάμπου, Χρήστος Χατζούλης, ο πρόεδρος και ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Κιλελέρ, Αχιλλέας Βαρδακούλης και Γιάννης Παπακανάκης, και ο πρόεδρος της ΤΚ Μελισσοχωρίου, Δημήτρης Ροϊδούλης.

Μοιράσου το άρθρο: