Στη Λάρισα στο ανοιχτό Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας από την Πέμπτη 18 έως την Κυριακή 21 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων 2019.


Οι αγώνες διοργανώνονται από την Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τελούν υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ).
Για την προβολή των αγώνων παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από τους διοργανωτές, όπου τονίστηκε ότι για πρώτη φορά στην πόλη της Λάρισας διεξάγεται τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μίνι Παίδων 2019. Πρόκειται για την τελική φάση του πιό συναρπαστικού πρωταθλήματος μικρών κατηγοριών, όπου τα παιδιά γεννημένα από το 2006 και μετά, θα αγωνιστούν για την τελική κατάταξη της φετινής αγωνιστικής σεζόν.


Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός επεσήμανε την σπουδαιότητα των αγώνων που αναδεικνύουν το άθλημα και συμβάλουν στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.
Στη σημασία των αγώνων και του αθλήματος στάθηκε ο εντεταλμένος για θεματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Γιωργος Κωσταρόπουλος που τόνισε ότι «πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση που αναδεικνύει το νέο κολυμβητήριο, το άθλημα και ενισχύει τον αθλητικό τουρισμό».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ν.Ε.Λάρισας κ. Κώστας Τοπάλης χαρακτήρισε τους αγώνες μια καλή ευκαιρία για να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο το άθλημα του πόλο. Στους αγώνες θα πάρουν μέρος μελλοντικοί αστέρες του πόλο οι οποίοι αναμένεται να δείξουν εντυπωσιακά πράγματα στο νερό.

Στη συνέντευξη τύπου εκτός από τους προαναφερόμενους παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλίας για θέματα αθλητισμού και Δημόσιας Υγείας, κ.κ. Νίκος Λιούπας και Βασίλης Πινακάς, αντίστοιχα.
Η διοργανώτρια Ν.Ε.Λάρισας συμμετέχει για 4η συνεχόμενη χρονιά στα τελικά της διοργάνωσης και θα φιλοξενήσει στη Λάρισα τις ομάδες του ΠΑΟΚ, Παναθηναίκού, Ολυμπιακού, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΑΟΠ Φαλήρου, ΝΟ Πατρών, Πανιωνίου, Άρη και ΣΚ Ροή.

Μοιράσου το άρθρο: