Μια μοναδική παράσταση παραδοσιακού αιγυπτιακού χορού Τανούρα με τον διεθνούς φήμης Αιγύπτιο χορευτή Χάσσαν Μπόλμπολ που τα τελευταία χρόνια ζει κι εργάζεται στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί στην Αυλή του Μύλου στον Μύλο του Παππά την ερχόμενη Πέμπτη 23 του μηνός στις 9.15 μ.μ , στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού να στηρίξει έμπρακτα το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, αλλά και να διασκεδάσουν οι συμπολίτες αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι.
Είσοδος ελεύθερη.
Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες προστασίας όπως ορίζονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο του υπουργείου Πολιτισμού.
Σύμφωνα με αυτές, η πληρότητα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 75% των θέσεων και δεν θα γίνεται διάλειμμα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
Επιπλέον, το κοινό συστήνεται να φορά μάσκα και να χρησιμοποιεί αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα, ενώ κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου.
Η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του, είναι υποχρεωτική.

Τι είναι η Τανούρα
Πρόκειται για τον κορυφαίο παραδοσιακό χορό της Αιγύπτου, οι ρίζες του οποίου χάνονται στα βάθη του 12ου μ.Χ αιώνα και είναι συνυφασμένος με κάθε σταθμό ή ορόσημο στη ζωή των κατοίκων της.
Ο χορός μπορεί να περιγραφεί συνοπτικά ως εξής: Στροβιλισμός επί ώρες με ταχύτητα, στη φορά του ρολογιού ή αντίθετα από αυτή, γύρω από έναν κεντρικό κάθετο άξονα, φορώντας ένα μινιμαλιστικό κοστούμι που καταλήγει σε μια επιβλητική πολύχρωμη φούστα, βάρους 15-20 κιλών.

Σύντομο βιογραφικό του Χάσσαν Μπόλμπολ
Ο Χάσσαν Μπόλμπολ (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Χάσσαν Σολιμάν Ιμπραήμ Σαγίντ), είναι διεθνούς φήμης Αιγύπτιος χορευτής, για χρόνια πρεσβευτής του υπουργείου Πολιτισμού της πατρίδας του και διάσημος καλλιτέχνης στην Αίγυπτο, τις χώρες της Ασίας, της Βόρειας Αφρικής, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Ισπανία, η Μάλτα και η Ιταλία.
Με επαγγελματική πορεία σχεδόν 30 ετών, διακρίσεις, χιλιάδες παραστάσεις, περιοδείες σε περισσότερες από 20 χώρες και κορυφαίες συνεργασίες, ο Χάσσαν Μπόλμπολ έχει ταυτίσει το όνομά του με την Τανούρα.

Μοιράσου το άρθρο: