Η επιδημία του κορωνοϊού που βρίσκεται σε εξέλιξη έφερε στην επιφάνεια με τον πιο κραυγαλέο τρόπο τις τεράστιες διαχρονικές ελλείψεις στις δημόσιες μονάδες υγείας, αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας με αφορμή την αυριανή συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει στις 10:30πμ στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σκοπός της κινητοποίησης, όπως αναφέρεται, είναι να ακουστεί η πραγματική αλήθεια για τα όσα συμβαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές υγείας.

Στην ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΛ, επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Οι ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας για μας και για τους ασθενείς μας είναι κραυγαλέες. Οι υγειονομικοί που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με αυτοθυσία και υπερπροσπάθεια δεν προστατεύονται επαρκώς με όλα τα απαραίτητα μέσα, έτσι ώστε να μην νοσήσουν οι ίδιοι και γίνουν φορείς διασποράς στους υπόλοιπους ασθενείς, στο συγγενικό περιβάλλον τους, αλλά και για να μην λείψουν από «το πεδίο της μάχης» που τόσο απαραίτητοι είναι. Στο ΓΝΛ έχουμε μεγάλη έλλειψη σε μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους αρμόδιους ότι είμαστε ΑΟΠΛΟΙ – Αξιόπιστες μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας τώρα πριν είναι αργά.

Μοιράσου το άρθρο: