Παράσταση διαμαρτυρίας στη περιφερειακή διοίκηση του ΟΑΕΔ, με βασικό αίτημα την άμεση χορήγηση έκτακτου βοηθήματος στους εργαζόμενους των «ΗΡΑ-ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ», πραγματοποίησε η Ένωση Μηχανοξυλουργών-Επιπλοποιών Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου Ν. Λάρισας.

Η Ενωση Μηχανοξυλουργών σε σχετική ανακοίνωση «καταγγέλλει την καθυστέρηση της οικονομικής βοήθειας των απολυμένων και απλήρωτων πρώην εργαζόμενων στις εταιρείες Α. ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ & ΣΙΑ και ΗΡΑ ΑΕΒΕ, κατασκευής παιδικών επίπλων, που καταστράφηκαν από πυρκαγιά πρίν ένα χρόνο.
Το ΕΚΝΛ με σχετικό έγγραφο από 21/01/2019 ζήτησε να χορηγηθεί στους συγκεκριμένους εργαζόμενους, το έκτακτο εφάπαξ οικονομικό βοήθημα ύψους 1.000 € ανά εργαζόμενο που προβλέπεται από τον ΟΑΕΔ σ’ αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσες βιοποριστικές προσωπικές & οικογενειακές ανάγκες τους. Η τότε διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ του υπουργείου με διάφορες δικαιολογίες κωλυσιεργούσε την απάντηση στο αίτημα με αποτέλεσμα να μεσολαβήσουν οι εκλογές και να παγώσει το θέμα. Η νέα διοίκηση της ΝΔ στο Υπουργείο με το που ανέλαβε δήλωσε άγνοια για το ζήτημα λέγοντας πως δεν υπήρχε καμιά ενημέρωση από την προηγούμενη. Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ έστειλε ξανά γραπτώς το αίτημα στις 19/09/2019. Έκτοτε το αίτημα διαβιβάζεται αρμοδίως από τμήμα σε τμήμα του υπουργείου.
Η Ένωση Μηχανοξυλουργών-Επιπλοποιών Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου Ν. Λάρισας και το ΕΚΝΛ σε καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της περιόδου με συνεχείς παρεμβάσεις έθετε το ζήτημα. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση του υπουργείου μας διαβεβαίωσαν οτι έχει εγκριθεί η βοήθεια και οτι ειναι ευθύνη του ΟΑΕΔ η χορήγηση της οικονομικής βοήθειας.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Λάρισας και μας διαβεβαίωσαν οτι εχει εγκριθεί το βοήθημα και περιμένουμε τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ.
Ø Απαιτούμε να σταματήσουν οι απαράδεκτες καθυστερήσεις, ο εμπαιγμός των συναδέλφων μας και να ικανοποιήσουν άμεσα το δίκαιο αίτημά τους .
Ø Να συνεδριάσει το ΔΣ του ΟΑΕΔ άμεσα να είναι το πρώτο θέμα στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ για να δοθεί το βοήθημα».

Μοιράσου το άρθρο: