Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Αγιάς, επισκέφτηκε και προσέφερε ρούχα στις οικογένειες των προσφύγων στα παράλια του Δήμου.

«Ένα μικρό πρώτο βήμα, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στους ξεριζωμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Προσπάθεια που θα συνεχίσουμε, αλλά και που πρέπει να αγκαλιαστεί και να συνεχιστεί απ’ το σύνολο των μαζικών φορέων της περιοχής. Οι οικογένειες αυτές έχουν μεγάλη ανάγκη σε ρούχα, είδη υγιεινής, υπάρχουν έγκυες και μωρά παιδιά.
Η αλληλεγγύη που πρέπει να εκφραστεί δε μπορεί να περιοριστεί μόνο στη βοήθεια σε είδη καθημερινής ανάγκης. Είναι ανάγκη να υπάρξουν δράσεις διεκδίκησης για τη γρήγορη εξέταση των αιτήσεών τους για άσυλο, που αυτή τη στιγμή εμπαίζονται απ’ την κυβέρνηση και περιμένουν μήνες και χρόνια, για να περάσουν συνεντεύξεις και να εξεταστούν οι αιτήσεις τους. Να καταργηθούν οι συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας και Δουβλίνο 2, ώστε να πάνε σε χώρες που θέλουν και να μην εγκλωβίζονται στην Ελλάδα.
Να έχουν πλήρη πρόσβαση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με χορήγηση ΑΜΚΑ ή Κάρτας Υγείας και με ευθύνη των κρατικών δομών Υγείας. Άμεσα να προχωρήσουν εμβολιασμοί σε παιδιά που χρειάζεται.
Να υλοποιηθούν προγράμματα εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής για τα παιδιά, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός από πλευράς κυβέρνησης.
Να αντιμετωπιστούν προβλήματα μετακίνησής τους προς τα αστικά κέντρα.
Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και το ΚΚΕ, θα φέρουν αυτά τα ζητήματα στο δήμο, στην περιφέρεια και στη Βουλή» καταλήγει η σχετικά ανακοίνωση.

Μοιράσου το άρθρο: