Στην ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας ΚΕΔΕ κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Η ημερίδα ευαισθητοποίησης διοργανώθηκε στo πλαίσιo του προγράμματος <>.

Στον χαιρετισμό της η κ. Kαραλαριώτου αναφέρθηκε στις δομές μεταναστών και προσφύγων που υπάρχουν στον Δήμο Λαρισαίων , στα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν καθώς επίσης και στις δομές υποστήριξης τους αναφέροντας ότι « Η έμφυλη βία είναι ένα καθημερινό, παγκόσμιο φαινόμενο. Ένα παγκόσμιο φαινόμενο που παραμένει «αόρατο». Πρέπει να διαμορφωθεί μια συλλογική κουλτούρα μηδενικής ανοχής απέναντι στην έμφυλη βία και τον σεξισμό, αλλά και η ενίσχυση μια συλλογικής νοοτροπίας στήριξης των επιζωσών/επιζώντων έμφυλης βίας».
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κ. Μαρία Συρεγγέλα, η Προέδρος ΚΕΘΙ Θεοδοσία Τάνταρου–Κριγκου και η αναπληρωτής Διοικητής στο ΓΝΑ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ κ. Εύα Κοντοσταθάκου.
Σκοπός της ημερίδας ήταν να παρουσιαστούν οι διαδικασίες παραπομπής και πρόσβασης των γυναικών πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, αιτουσών διεθνή προστασία ή μη και δικαιούχων διεθνούς προστασίας που είναι επιζήσασες έμφυλης βίας στο σύστημα προστασίας του Δικτύου Δομών για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της βίας της ΓΓΟΠΙΦ.

Μοιράσου το άρθρο: