Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από τη Λάρισα, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία και έχει επαφές με στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Σκουρλέτης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει συνταγές προηγούμενων δεκαετιών που απέτυχαν και κάνει επιστοφή στο παρελθόν, διατυπώνοντας πολιτικές και πρακτικές που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε για το προσφυγικό ότι η ΝΔ θερίζει ότι έσπειρε, χαρακτηρίζοντας υποκριτικές τις αντιπολιτευτικές κορώνες της που είχαν κατεύθυνση αντιρατσιστικού λαϊκισμού.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ειδικότερα ότι η διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση αποτελεί κοροϊδία απέναντι στους ψηφοφόρους της. «Η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι το προσφυγικό έχει γεωστρατηγικές αιτίες», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, ασκώντας έντονη κριτική και για τη φορολογική πολιτική. «Τα φορολογικά μέτρα έχουν σαφές ταξικό πρόσημο και χρησιμοποιούν συνταγές περασμένων δεκαετιών που απέτυχαν. Τα λίγα χρήματα του αναπτυξιακού νόμου, η κυβέρνηση τα δίνει σε εξορύξεις και σε ντελίβερι για συγκεκριμένα αιτήματα φίλων. Προωθούν απαράδεκτες διατάξεις και αθωώνουν στελέχη τραπεζών που χρεωκόπησαν τις τράπεζες. Οι διατάξεις αυτές ευνοούν αυτούς που τα φάγανε», είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση κάνει επιστροφή στο παρελθόν και διατυπώνει πολιτική και πρακτικές που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία».
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην σημερινή έλευση του υπουργού κ. Α. Γεωργιάδη στη Λάρισα, επισημαίνοντας ότι τόσο από τον ίδιο όσο και από τον κ. Βορίδη, περιμένει ν’ ασχοληθούν με το αντικείμενο τους αντί να δικαιολογούν τη βία απέναντι στη νεολαία.
Χαρακτήρισε μάλιστα «προκλητική σύμπτωση, λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου την κλιμάκωση του αυταρχισμού από την πλευρά της κυβέρνησης με την αναίτια, επίθεση σε φοιτητές στο προαύλειο του Οικονομικού Πανεπιστημίου».
Το βράδυ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση του κόμματος στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, ενώ το πρόγραμμα των επαφών του αύριο περιλαμβάνει συνάντηση με εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Λάρισας στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στις 11 πμ. και στις 13.00 μ.μ.συνάντηση με τον Δήμαρχο Ελασσόνας, Νίκο Γάτσα, στο Δημαρχείο Ελασσόνας.

Μοιράσου το άρθρο: