Στο 52% του οργανογράμματος οι θέσεις στο νοσοκομείο Τρικάλων

Array

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα των Τρικάλων και τα Κέντρα Υγείας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας, μιλώντας στο Θεσσαλικό Περισκόπιο, κ. Βάιος Τάσιος.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι γίνονται συχνά ασκήσεις προσομείωσης τόσο στα Κέντρα Υγείας όσο και στο νοσοκομείο Τρικάλων, τόσο για την διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων όσο και για την χρήση μέσων προσωπικής προστασίας για τους γιατρούς. Βέβαια, τα μέσα προσωπικής προστασίας δεν υπάρχουν πάντα και, κυρίως δεν υπάρχουν πάντα στα Κέντρα Υγείας του νομού, δηλαδή στις πρωτοβάθμιες μονάδες.

Στο 52% του οργανογράμματος οι θέσεις στο νοσοκομείο ΤρικάλωνΣε ό,τι αφορά την οργάνωση του Νοσοκομείου δήλωσε ότι υπάρχει εξωτερικός χώρος στο νοσοκομείο, για την διαλογή και την πρώτη ιχνηλάτηση των ύποπτων κρουσμάτων και θα γίνει, μετά από σχετικό αίτημα της Ένωσης ειδικός χώρος που θα λειτουργεί ως μονάδα βραχείας νοσηλείας ύποπτων περιστατικών . Αντίστοια κέντρα διαλογής υπάρχουν και στα Κέντρα Υγείας, ώστε να γίνεται διάγνωση των ύποπτων περιστατικών πριν μπουν στους χώρους του Κ.Υ.

Το προσωπικό, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν επαρκεί. Αναφέρθηκε στην πρόσφατη δράση του χειροκροτήματος προς γιατρούς και νοσηλευτές από μπαλκόνια σπιτιών, για να υποστηρίξει ότι «οι «ήρωες» με τις πράσινες και άσπρες ποδιές δεν έγιναν πρόσφατα δεκτοί από τον υπουργό Υγείας, για να καταθέσουν τις ελλείψεις του συστήματος. Δίνουμε τη μάχη, αλλά δεν σταματάμε ταυτόχρονα να φωνάζουμε για την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, που το βρήκε η πανδημία σε έκτακτη ανάγκη, να καλείται να δώσει μία μάχη έκτακτης ανάγκης».

Στα Τρίκαλα

Ο ίδιος αναφέρθηκε αναλυτικά στις ελλείψεις που διαπιστωμένα υπάρχουν στο νοσοκομείο Τρικάλων, το οποίο βρίσκεται στο 52% της κάλυψης των θέσεων με βάση το οργανόγραμμα.Στο 52% του οργανογράμματος οι θέσεις στο νοσοκομείο Τρικάλων

Αναλυτικά, η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου καλύπτει τις εφημερίες της με γιατρούς που μετακινούνται από άλλες περιοχές της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ περίπου 5 εφημερίες καλύπτονται από γιατρούς που εργάζονται με μπλοκάκι.

Η κλινική ΩΡΛ είναι κλειστή.

Στις δύο παθολογικές, ως προμετωπίδες στη μάχη κατά του κορονοϊού, δεκαπέντε (15) από τις τριάντα (30) εφημερίες του μήνα καλύπτονται με μετακινήσεις γενικών γιατρών από Κέντρα Υγείας, με την κατάσταση να είναι έτσι διαμορφωμένη πριν την πανδημία.

Η Πνευμονολογική κλινική, επίσης πολύ σημαντική στην παρούσα συγκυρία, λειτουργεί ακόμη με έναν επικουρικό και δύο μόνιμους γιατρούς, οι οποίοι κάνουν από δέκα (10) εφημερίες το μήνα ο καθένας.

Το ΤΕΠ δεν δουλεύει ούτε δούλεψε ποτέ αυτόνομα, οι τέσσερις που προσλήφθηκαν απορροφήθηκαν σε κλινικές ειδικοτήτων, ένας χειρουργός, ένας ορθοπεδικός, ένας καρδιολόγος.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τις 12 κλίνες είναι ενεργές οι 8, λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τέλος, η Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Τρικάλων, ως τμήμα κρούσης, που διαδραματίζει βασικό ρόλο, λειτουργεί με δύο νοσηλεύτριες και τρεις γιατρούς από άλλα τμήματα και κλινικές.
Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος