Συνολικά 31 νέα έργα προϋπολογισμού 3,7 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με εισήγηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, έδωσε την έγκριση προκειμένου να ενταχθούν στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και να προχωρήσουν σε υλοποίηση:
-6 έργα στην Π.Ε. Λάρισας συνολικού προϋπολογισμού 1,35 εκατ. ευρώ, που αφορούν κυρίως σε αποκαταστάσεις στο Δήμο Φαρσάλων, μετά την επέλαση του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός».
-4 έργα στην Π.Ε. Μαγνησίας, συνολικού προϋπολογισμού 141.000 ευρώ.
-21 έργα στην Π.Ε. Τρικάλων συνολικού προϋπολογισμού 2,28 εκατ. ευρώ.

«Σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Περιφερειακούς συμβούλους και τις Υπηρεσίες μας, εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας τριάντα ένα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,7 εκατομμυρίων
ευρώ», δήλωσε ο κ. Αγοραστός.

«Η φύση μας δείχνει τον δρόμο της συνέχισης της ζωής. Αποκαθιστούμε τις ζημιές που προξένησε ο Ιανός σε υποδομές,στην περιοχή των Φαρσάλων και εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, δρομολογούμε νέα έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων με στοχευμένες παρεμβάσεις για την διευκόλυνση της καθημερινότητας. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο που οδηγεί σε χρήσιμα έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν χρήμα στην τοπική πραγματική οικονομία», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.
Αναλυτικά τα έργα στην Π.Ε. Λάρισας είναι τα εξής:
-Άρση επικινδυνότητας και επεμβάσεις κατόπιν αυτοψιών-τεχνικής αστυνόμευσης στο οδικό δίκτυο-υδατορέματα Δ. Φαρσάλων μετέπειτα θεομηνίας Ιανός, 300.000 ευρώ.
-Άμεσες αποκαταστάσεις κοίτης υδατορεμάτων, καθαρισμοί,  διευθετήσεις περιοχής Δ. Φαρσάλων από θεομηνία Ιανός, 151.000 ευρώ.
-Αποκατάσταση προσβασιμότητας για την διάσωση ανθρώπων και ζωικού κεφαλαίου αποκλεισμένων περιοχών Φαρσάλων από την πλημμύρα της 18-9-2020 με ιδιωτικά μηχανήματα έργου 300.000 ευρώ.
-Άμεσες αποκαταστάσεις τεχνικών έργων, οδοστρωμάτων οδικού δικτύου Δ. Φαρσάλων από τη θεομηνία Ιανός 165.000 ευρώ.
-Καταπολέμηση κουνουπιών στην Π.Ε. Λάρισας για το έτος 2021, 90.000 ευρώ
-Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν στα υδατορέματα Φαρσαλίτη και Απίδανος την περιοχή των Φαρσάλων, 350.000 ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο: