Την πάλη των εργατών  στο Σικάγο το 1886, στη Θεσσαλονίκη το 1936, στην Καισαριανή το 1944 τίμησαν σήμερα στα Τρίκαλα κόμματα, συνδικάτα, συλλογικότητες, εργαζόμενοι, άνεργοι και μαθητές σε συγκεντρώσεις που έγιναν στην πόλη, τηρουμένων των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Με δύο συγκεντρώσεις, μαθητές, εργαζόμενοι, άνεργοι και μαθητές τίμησαν σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά, αναδεικνύοντας ζητήματα του σήμερα, όπως την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο, της οικονομικής κρίσης που πλήττει ως απότοκο της υγειονομικής, κ.α.

ΠΑΜΕ – Σωματεία

Στις 10 το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ καθώς και συνδικάτων και σωματείων συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας των Τρικάλων κ. Βάιος Τάσιος.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης μέλη σωματείων και συνδικάτων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ ένωσαν τις φωνές τους με τους χιλιάδες, όπως τονίστηκε στη διάρκεια των ομιλιών, αφανείς ήρωες των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τους χιλιάδες απολυμένους των τελευταίων μηνών.

Το μήνυμα της συγκέντρωσης ήταν ότι εργαζόμενοι και άνεργοι μένουν δυνατοί και παλεύουν τόσο την πανδημία όσο και το νέο κύμα επίθεσης,  «που ετοιμάζουν με αντιλαϊκά μέτρα ώστε να πληρώσουν για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι το μάρμαρο της κρίσης». Ακολούθησε πορεία στην πλατεία Εργάτη, όπου κατέθεσαν στεφάνι.

Εργατικά σχήματα – εξωκοινοβουλευτική αριστερά

Μία ώρα αργότερα, στις 11 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου πέντε εργατικά σχήματα των Τρικάλων, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, η Αριστερή Πρωτοβουλία Γεωτεχνικών, η Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών, η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Γιατρών και οι Παρεμβάσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης και  συλλογικότητες και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ μ-λ) πραγματοποίησαν τη δική τους συγκέντρωση , αναδεικνύοντας ζητήματα που σχετίζονται με την ανάγκη ενίσχυσης και οργάνωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, των χιλιάδων απολύσεων που έγιναν τους τελευταίους μήνες, των δύο νομοσχεδίων, εκπαιδευτικού και περιβαλλοντικού που επιχειρείται να περάσουν εν μέσω πανδημίας και απαγορεύσεων, κ.λπ.

Στην ίδια συγκέντρωση, μέλη κινημάτων (Μέτωπο Λαού, Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού) και ανένταχοι ανέδειξαν μέσω της συγκέντρωσης την πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, που οδηγεί στην φτώχεια, την εξαθλίωση, το θάνατο των ανθρώπων.

ΣΥΡΙΖΑ

Γύρω στις 10 το πρωί μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στεφάνι για την Πρωτομαγιά στο άγαλμα των πέντε ΕΠΟΝΙΤΩΝ.

Τέλος, πανώ στην πεζογέφυρα του Ασκληπιού κρέμασε το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ROSSONERO επικεντρώνοντας το μήνυμα της Πρωτομαγιάς στην οικονομική κρίση που επέρχεται ως απότοκο των εφαρμοσμένων πολιτικών.

Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων δεν πραγματοποίησε συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, ωστόσο, τρία μέλη της Διοίκησης κατέθεσαν στεφάνι στην πλατεία Εργάτη στα Τρίκαλα.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: