Φωτογραφία αρχείου

Στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου, το οποίο εμπλέκεται σε υπόθεση με απάτες σε βάρος επιχειρήσεων, προχώρησαν σήμερα στη Λάρισα άνδρες της Ασφάλειας. Ο συλληφθείς, μαζί με άλλα δύο μέλη της ομάδας, ένα εκ των οποίων, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής τον περασμένο Ιούλιο, κατάφεραν να αποσπάσουν 136.600 ευρώ σε 46 συνολικά περιπτώσεις από επιχειρηματίες.

Οι τρεις δράστες, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και παρουσιαζόμενοι ως επιφανή πρόσωπα (ιατροί, φαρμακοποιοί, μέλη τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α.) των περιοχών, όπου εδρεύουν οι επιχειρήσεις, εκδήλωναν ενδιαφέρον για αγορά προϊόντων.

Στη συνέχεια, προκειμένου να πείσουν τα υποψήφια θύματά τους για τη φερεγγυότητά τους, τους απέστελναν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλων δικτυακών εφαρμογών επικοινωνίας πλαστά αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων (εμβάσματα), στα οποία εμφαίνονταν μεγαλύτερα χρηματικά ποσά από τα συμφωνηθέντα αντίτιμα των αγοραπωλησιών, ως καταβληθείσες προκαταβολές σε λογαριασμούς των επιχειρήσεων.

Ακολούθως, οι δράστες μετά από εκ νέου τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τους παθόντες, τους έπειθαν ότι είχαν καταβάλλει λανθασμένα περισσότερα χρήματα από την αξία των προϊόντων που αγόραζαν και ζητούσαν να τους επιστραφεί η υποτιθέμενη χρηματική διαφορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς των συνεργών τους, αποσπώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο διάφορα χρηματικά ποσά.
Στην υπόθεση αυτή, εκτός από τους δύο συλληφθέντες εμπλέκονται ακόμη 21 άτομα, για τα οποία έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.

Μοιράσου το άρθρο: