Συμβολική κινητοποίηση, με τη λήψη όλων των μέτρων δεδομένης της πανδημίας, πραγματοποίησαν γιατροί και εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, ενώνοντας τις φωνές τους με τους υγειονομικούς του Νομού μας και όλης της χώρας που καθημερινά δίνουν τη μάχη ενάντια στην πανδημία.  

Με πανό, στον αύλειο χώρο, εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας δήλωσαν στήριξη στα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ, ζητώντας άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων καθώς και νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, επίταξη των χειρουργείων, κλινών ΜΕΘ και διαγνωστικών εργαστηρίων των ιδιωτικών, επίταξη των νοσοκομείων, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν υγειονομικοί, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, κ.λπ.

Επίσης, κατέθεσαν και το πλαίσιο για το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, ζητώντας:

  • Άμεση πρόσληψη γιατρών ειδικοτήτων: Παιδίατρου-Ορθοπεδικού –Καρδιολόγου Μικροβιολόγου -Ακτινολόγου.
  • Άμεση κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε μόνιμο Παραϊατρικό προσωπικό: Τεχνολόγων Ακτινολόγου-Παρασκευαστών – Διοικητικό προσωπικό. Καμία απόλυση επικουρικού ή συμβασιούχου
  • Άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Έξω ο εργολάβος από το Κ.Υ. στη καθαριότητα.
  • Άμεσα να αποκατασταθεί με σύγχρονο Τεχνολογικό εξοπλισμό: Το Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό εργαστήριο, ώστε να γίνεται ο ακτινολογικός και αιματολογικός έλεγχος, καθώς σήμερα είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν στοιχειώδεις απεικονιστικές και εργαστηριακές εξετάσεις.
  • Επαρκής και αυξημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τον απαραίτητο ιατρικό, υλικοτεχνικό, μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό. Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής στο Κ.Υ.Φ.
  • Δωρεάν εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες σε όλους ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα.
  • Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι μετακινούν γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για να μπαλώνουν προσωρινά τις μόνιμες τεράστιες τρύπες του Νοσοκομείου η άλλες δημόσιες δομές υγείας του Νομού μας.

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: