Με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του κ. Τσίπρα για την κατάσταση που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα εν μέσω πανδημίας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός παρουσίασε εκτενώς στον πρώην πρωθυπουργό τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην αγροτική οικονομία της χώρας. «Δυστυχώς, εξήγησε ο κ. Κόκκαλης, η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» και σε ότι αφορά τον πρωτογενή τομέα, τον μόνο που αυτή τη στιγμή – μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε ο τουρισμός μας – που έμεινε να σηκώνει το «βάρος» της παραγωγής εθνικού πλούτου στη χώρα.

Η συζήτηση εστίασε επίσης και στο θέμα των τιμών των αγροτικών προϊόντων, εκεί όπου ο κ. Κόκκαλης από καιρό έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, τόσο ως υφυπουργός (με κορωνίδα τη «συμφωνία κυρίων» για το βαμβάκι), όσο και ως αν. τομεάρχης αγροτικού, αλλά και για την ανάγκη να ενσωματωθεί το συντομότερο από τη χώρα μας η κοινοτική οδηγία που θα επιτρέψει να δημιουργηθεί στο ελληνικό κράτος μία ισχυρή εργαλειοθήκη προστασίας των συμβάσεων αγοροπωλησίας αγροτικών προϊόντων.
Ενημέρωσε επίσης τον κ. Τσίπρα για την πρωτοβουλία που έλαβε και οδήγησε στη διευθέτηση των τεχνικών ζητημάτων που είχαν ως αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζεται το αφορολόγητο των 8.500 ευρώ σε συνταξιούχους αγρότες, ενώ οι δύο άντρες συζήτησαν και θέματα μακροπρόθεσμης στρατηγικής σε ότι αφορά το διάλογο για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. «Εμείς θέλουμε τον αγρότη στο χωράφι να έχει στη φαρέτρα του όλη τη σύγχρονη γνώση και τα απαιτούμενα θεσμικά εχέγγυα για να παράγει πλούτο και όχι την ελληνική εύφορη γη ως χώρο εναπόθεσης φωτοβολταϊκών» κατέληξε.

Μοιράσου το άρθρο: