Αυτό το διάστημα που οι μικροί φίλοι των Γενικών Αρχείων είναι αναγκασμένοι να περνούν τον χρόνο τους αποκλειστικά μέσα στο σπίτι, και οι μεγαλύτεροι προσπαθούν να βρούν τρόπο να τους απασχολήσουν, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να ασχοληθούν με τον μαθητικό διαγωνισμό!
Τα 18 τεκμήρια που επιλέχθηκαν ως πηγή έμπνευσης και είναι διαθέσιμα στη σελίδα της υπηρεσίας στο Facebook, αποτελούν αρχεία διαθέσιμα για νέα ανάγνωση και καλλιτεχνική ή λογοτεχνική απεικόνιση της τοπικής ιστορίας, μέσα από την οπτική των μαθητών, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους.
Ένα προικοσύμφωνο, πειστήρια δικογραφίας (φωτ.), μητρώα γεννήσεων και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μερικά από αυτά που μπορείτε να βρείτε στο άλμπουμ «Τεκμήρια 2ου διαγωνισμού».
Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στη Λάρισα παρατείνουν τον διαγωνισμό ως τις 31 Οκτωβρίου, ώστε να δώσουν την ευκαιρία σε περισσότερους μαθητές να ολοκληρώσουν τα έργα τους, που λόγω των συνθηκών έμειναν ημιτελή στα σχολεία. Επομένως η εκδήλωση βράβευσης θα γίνει όταν πια θα είναι ασφαλές και διασκεδαστικό να συγκεντρωθούν όλοι οι συμμετέχοντες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν διευκρινίσεις στο mail@gak.lar.sch.gr και στο τηλ. 2410 281425.

Μοιράσου το άρθρο: