Ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συγκαλεί την Τετάρτη η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και Κ.Υ. Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ), προειδοποιώντας παράλληλα με αποχή από τα προγραμματισμένα χειρουργεία σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στον ορισμό Δ.Σ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Όπως αναφέρει η ΕΙΝΚΥΛ έχουν προγραμματιστεί οι εξής ενέργειες για το αμέσως επόμενο διάστημα:
-Πρόσκληση των βουλευτών του Νομού, του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Πρόεδρου του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στη σύσκεψη που διοργανώνουμε με θέμα την έλλειψη ΔΣ του Νοσοκομείου την Τετάρτη στις 13:00 στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ώστε να τοποθετηθούν επί του θέματος.
-Εάν μέχρι την 20 Ιουλίου δεν υπάρξει απάντηση για τον ορισμό Δ.Σ., αποχή από τα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου και τα προγραμματισμένα χειρουργεία, μέχρι την δέσμευση με καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του προβλήματος.
Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΙΝΚΥΛ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας που αφορούν στις άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις, τον γηρασμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την ακραία και επικίνδυνη χρόνια υποστελέχωση, επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο από την έλλειψη Διοικητικού Συμβουλίου, ο ορισμός του οποίου εκκρεμεί εδώ και 16 μήνες, ενώ κατά την περίοδο της συγχώνευσης από 9ετίας το Γ.Ν. Λάρισας υποβαθμιζόταν συνεχώς.
Την αδιαφορία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για τα στοιχειώδη, όπως είναι ο ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου την θεωρούμε ύποπτη. Εκκρεμούν ήδη τουλάχιστον 650 υποθέσεις προς υπογραφή και διεκπεραίωση, οι οποίες θα οδηγήσουν το Νοσοκομείο σύντομα σε προδιαγεγραμμένη κατάρρευση.
Σοβαροί διαγωνισμοί για προμήθεια υλικών και εξοπλισμού, όπως αναισθησιολογικό υλικό, ακτινολογικός εξοπλισμός, υπερηχοτομογράφοι και εξοπλισμός για ΜΕΘ- ΜΑΦ και ΤΕΠ εκπνέουν το αμέσως επόμενο διάστημα, αν δεν διεκπεραιωθούν.
Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, νέα πτέρυγα, νέο οργανόγραμμα με νέες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών είναι στον αέρα λόγω έλλειψης ΔΣ.
Τμήματα όπως τα Παθολογικά, το Παιδοχειρουργικό, η Μονάδα Νεφρού, το Ορθοπεδικό, Μαιευτικό-Γυναικολογικό και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό έχουν τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό».

Μοιράσου το άρθρο: