Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ – Ιωαννίνων και το Θεσσαλικό Θέατρο ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τον «Γλάρο» του Αντόν Τσέχωφ, ένα αριστούργημα του παγκόσμιου ρεπερτορίου σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παρασκευόπουλου.
Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στα Γιάννενα, στις 19 Ιανουαρίου και μετά από σειρά παραστάσεων, θα συνεχίσει τη διαδρομή της με παραστάσεις στη Λάρισα, κάνοντας έναρξη στο «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ», την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου.
-Ένα έργο στο οποίο επιστρέφουν και ξάνα-επιστρέφουν κορυφαίοι δημιουργοί, καθώς μιλά με χιούμορ και αδυσώπητη αλήθεια για τα μεγάλα θέματα της ζωής.
Είναι η δεύτερη φορά που ο Γιάννης Παρασκευόπουλος αναμετριέται με τον «Γλάρο» – έχει ανεβάσει το έργο στο «Εθνικό Θέατρο» της Κραϊόβα το 2015, ένα κείμενο – σημάδι για τον ίδιο.


Λίγα λόγια για το έργο:
«Είναι κωμωδία και έχει τρεις γυναικείους ρόλους, έξι ανδρικούς, τέσσερις πράξεις, ένα τοπίο (θέα σε λίμνη), πολλές λογοτεχνικές συζητήσεις, λίγη δράση και πέντε καντάρια έρωτα»: με αυτά τα λόγια περιέγραφε ο ίδιος ο Αντόν Τσέχωφ τον Γλάρο.
Μια λίμνη ορίζει τον ψυχικό χώρο του έργου. Μια λίμνη που κάνει μάγια, τρελαίνει, παίρνει τα μυαλά των ηρώων, δημιουργεί, καθρεφτίζει ή καταπίνει τα όνειρά τους.
Ο νέος συγγραφέας Τρέπλιεφ ανεβάζει το πρώτο του θεατρικό έργο, με σκοπό να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους της μητέρας του, αλλά και την ίδια, τη διάσημη ντίβα του θεάτρου Αρκάντινα.
«Πρέπει να βρούμε νέους τρόπους έκφρασης, που εάν δεν τους βρούμε, καλύτερα να μην κάνουμε θέατρο» υποστηρίζει με ορμή και πάθος. Πρωταγωνίστρια του έργου του ο μεγάλος του έρωτας, η Νίνα, ένα απλό κορίτσι που έχει μεγαλώσει δίπλα στη λίμνη και ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός. Το άδοξο τέλος της παράστασης του νεαρού συγγραφέα θα φέρει απρόβλεπτες συνέπειες και θα είναι ο καταλύτης που θα σφραγίσει τις ζωές τους για πάντα.

Παραστάσεις: Πέμπτη: (Λαϊκή απογευματινή)- ώρα: 7.00 μ.μ .(Γενική είσοδος: 8 €)
Παρασκευή: (Λαϊκή Βραδινή) ώρα: 9.00 μ.μ. .(Γενική είσοδος: 8 €)
Σάββατο:ώρα: 9.00 μ.μ
Κυριακή: ώρα: 7.00 μ.μ
Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 12 €
Προπώληση: 10 ευρώ
Φοιτητικό – άνω των 65 – ομαδικά – λαϊκές: 8 ευρώ
Άνεργοι – ΑΜΕΑ: 5 ευρώ

Μοιράσου το άρθρο: