Φωτό αρχείου

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις στο Νομό Τρικάλων επί μία -σχεδόν- εβδομάδα είχε ως συνέπεια την αύξηση της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται 45 κλήσεις, από το Σάββατο μέχρι και σήμερα, για άντληση υδάτων από υπόγεια, κυρίως κατοικιών.

“Έχουμε αντιμετωπίσει πιο δύσκολες καταστάσεις, με τα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλα και με τον χρόνο άντλησης των νερών από υπόγεια να διαρκεί περίπου μία με μιάμιση ώρα…”, δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων Αντώνης Σπανός. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι τα περιστατικά άντλησης υδάτων “ενδέχεται να φτάσουν τα 100, αφού πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών ίσως δεν γνωρίζουν ακόμη ότι έχουν πλημμυρίσει τα υπόγειά τους, όπως και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων λόγω της εμπορικής αγοράς που ήταν κλειστή από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής…”. Στη λίστα των συμβάντων συγκαταλέγονται σχολικές μονάδες, όπως το Ειδικό σχολείο στις Καρυές και ο Παιδικός Σταθμός στο Πρίνος, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων αλλά και οι Φυλακές, ενώ προς ώρας δεν έχουν δηλωθεί ζημιές σε οικοσυσκευές.

Διακοπές ηλεκτροδότησης

Προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρήθηκαν σε χωριά κυρίως της Καλαμπάκας, όπως της Οξύνειας, του Κακοπλευρίου, της Αγναντιάς και του Μαλακασίου, καθώς και της περιοχής Ασσπροποτάμου. Από την άλλη πλευρά, στην περιοχή της Πύλης, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκαν στα Στουρναραίικα, με συνεργεία του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας να προχωρούν στην σταδιακή αποκατάσταση των βλαβών.

Μοιράσου το άρθρο: