Το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο και η τροπολογία για εγκατάσταση καμερών στα σχολεία έβγαλαν στους δρόμους των Τρικάλων περί τους διακόσιους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ούτε τα προεδρεία των ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν μπορούσαν να θυμηθούν την τελευταία φορά που τόσοι πολλοί εκπαιδευτικοί βγήκαν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και την κατάργηση της τροπολογίας για τις κάμερες στα σχολεία.

Νομοσχέδιο

Την άμεση κατάργηση του νομοσχεδίου ζήτησαν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί και κατέβηκαν μαζικά σήμερα στα Τρίκαλα στην συγκέντρωση στην πλατεία του ΟΤΕ και στην πορεία που ακολούθησε της συγκέντρωσης.

Επεσήμαναν, σε ό,τι αφορά το νέο νομοσχέδιο ότι προβλέπει και επιχειρεί, την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα στο δημοτικό και το νηπιαγωγείο από 22 σε 24 μαθητές, όλη η διαδρομή σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση να εξελίσσεται σε έναν διαγωνιστικό μαραθώνιο, να επιβάλλεται τιμωρητική εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, την σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου με κατακερματισμό της γνώσης, να επαναφέρει την αναγραφή της διαγωγής στα γυμνάσια και τα λύκεια στο όνομα της πειθαρχίας των μαθητών .

Την απουσία διαλόγου με την εκπαιδευτικοί κοινότητα κατέδειξαν οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τόσο στο θέμα του νομοσχεδίου που κατατέθηκε εν μέσω πανδημίας και απαγορεύσεων όσο και στο θέμα της έλλειψης νομιμότητας σε ό,τι αφορά τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

Για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα και με την ΕΛΜΕ Τρικάλων, στο νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται, η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και οι φορμαρισμένες εκθέσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου, η επαναφορά από το 2021 της τιμωρητικής-όπως τη χαρακτηρίζουν- ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που θα συνδεθεί με την επαγγελματικής τους εξέλιξη, την επιστροφή της Τράπεζας Θεμάτων, η οποία την τελευταία φορά που εφαρμόστηκε είχε ως αποτέλεσμα να μείνει μετεξεταστέο το 40% των μαθητών, την ηλικία πλαφόν των 17 ετών για τους μαθητές που θέλουν να μεταπηδήσουν στα ΕΠΑΛ, σημαντική αύξηση των εξετάσεων στο γυμνάσιο, κ.λπ.

Κάμερες

Άπαντες κατηγόρησαν την υπουργό για κρεσέντο αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, ενώ σε ό,τι αφορά την ζωντανή αναμετάδοση των μαθητών, επικαλέστηκαν το άρθρο 9 του Συντάγματος, τον GDPR της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και την πρόσφατη τοποθέτηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία, με παλμό και συνθήματα από την πλευρά των εκπαιδευτικών και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης στα Τρίκαλα.

Μοιράσου το άρθρο: