Δάσκαλοι και καθηγητές στα Τρίκαλα ένωσαν τις δυνάμεις τους και διαμαρτυρήθηκαν από κοινού, σήμερα, ενάντια στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη Δημόσια Εκπαίδευση, ζητώντας επιτακτικά από την κυβέρνηση και το Υπουργείο την άμεση έναρξη διαλόγου με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Οι Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί, μέσω των τοπικών συνδικαλιστικών τους οργάνων, την ΕΛΜΕ Τρικάλων και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, ζήτησαν αφενός την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, αφετέρου την έναρξη ενός θεσμικού, σοβαρού και ουσιαστικού διαλόγου για όλα τα θέματα των βαθμίδων της Εκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις τους, τόσο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων Νίκος Πασχάλης, όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρήστος Τρικάλης, στηλίτευσαν τη χρονική στιγμή κατάθεσης του νομοσχεδίου, εν μέσω πανδημίας, με κλειστές τις σχολικές μονάδες και με αδυναμία τέλεσης Γενικών Συνελεύσεων, κάνοντας λόγο -μεταξύ άλλων- για “κυβερνητικές αντιδημοκρατικές ενέργειες στην ψήφιση αντιεκπαιδευτικών νόμων… που επιφέρουν σωρεία αλλαγών στην Παιδεία”. Τόνισαν ιδιαίτερα, δε, πως “μ’ αυτόν τον τρόπο δεν θα αποδυναμωθούν οι αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κόσμου, αλλά θα ισχυροποιηθούν ακόμη περισσότερο…”, καταγγέλλοντας τις “μονομερείς ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας που υποδηλώνουν περιφρόνηση στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς, αγνοώντας της πραγματικές ανάγκες της Δημόσιας Εκπαίδευσης…”. Παράλληλα, δε, ζήτησαν από το Υπουργείο να λάβει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης του δημόσιου σχολείου “και όχι να νομοθετεί αλλαγές, που είχε εξ’ αρχής στόχο να επιβάλλει, εκμεταλλευόμενο τις συνθήκες της πανδημίας…”.

Η σημερινή κινητοποίηση των Τρικαλινών εκπαιδευτικών έγινε με όλα τα μέτρα προστασίας, κάτω από τα γραφεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πλατεία του ΟΤΕ, επιδίδοντας σχετικό ψήφισμα στους Διευθυντές των Υπηρεσιών.

Μοιράσου το άρθρο: