Εγκληματική ενέργεια καταγγέλλουν τα αδέρφια και οι γονείς του 16χρονου κοριτσιού, που βρέθηκε νωρίς το πρωί νεκρό μπροστά από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία στον ομώνυμο λόφο στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες της αδερφής και της ξαδέρφης, το κορίτσι έφυγε από το σπίτι του στις 2 το πρωί για να συναντήσει 27χρονο άνδρα, τον οποίο για πρώτη φορά θα έβλεπε, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν επικοινωνία μόνο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η μητέρα της οικογένειας απουσίαζε στην εργασία της, ενώ ο πατέρας είχε μεταβεί για λίγες ημέρες στην Αλβανία και επέστρεψε σήμερα το πρωί.

Όταν η 16χρονη καθυστέρησε να επιστρέψει, τα αδέρφια της βγήκαν να την αναζητήσουν, ενώ ειδοποίησαν και την αστυνομία.

Τη 16χρονη Μαρία βρήκε νεκρή νωρίς, γύρω στις 7 το πρωί, μπροστά από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία περιπατητής. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο σημείο και συνεργείο καθαριότητας του δήμου, που αντίκρισε το νεκρό παιδί. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία απέκλεισε την περιοχή. Στον χώρο του Προφήτη Ηλία μετέβη η ιατροδικαστής, Ρουμπίνη Λεονταρή, από τη Λάρισα, κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης και ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ η νεκροψία – νεκροτομή θα γίνει αύριο το πρωί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, οπότε το πόρισμα αναμένεται να ρίξει στοιχειωδώς φως σε αυτή την τραγική υπόθεση. Να σημειωθεί ότι οι γονείς έχουν ήδη επικοινωνήσει με δικηγόρο και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προσλάβουν δικό τους εμπειρογνώμονα. Επίσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με την Αλβανική Πρεσβεία στην Θεσσαλονίκη και ο Πρόξενος επικοινώνησε με την Αστυνομία στα Τρίκαλα που ερευνά την υπόθεση εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα.

Να σημειωθεί ότι το πτώμα του παιδιού βρέθηκε ακριβώς μπροστά από την είσοδο του ιερού ναού, όπου γίνονται εργασίες ανακατασκευής της οροφής, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει στέγη στην εκκλησία. Υπάρχει μία σκαλωσιά στο πίσω μέρος της εκκλησίας, ύψους περίπου 3 μέτρων, ενώ το κορίτσι βρέθηκε νεκρό μπροστά στην κεντρική είσοδο της εκκλησίας.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: