Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η πρώτη μέρα στην “Κατασκήνωση στην Πόλη”, το δημοφιλές καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων που λειτουργεί για 5η συνεχόμενη χρονιά.


Χθες 1380 περίπου χαρούμενα παιδιά – αρθμός ρεκόρ – παρουσιάστηκαν στις δομές της κατασκήνωσης για να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματά της που έχουν σχεδιαστεί με γνώση και περισσή αγάπη. Αθλητικές δραστηριότητες, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, παιδική λογοτεχνία, ζαχαροπλαστική, μαθήματα φωτογραφίας, σκάκι, φυσικές επιστήμες, εκδρομές και πικ νικ, θέατρο σκιών, ρομποτική, κηπουρική, μελισσοκομία, σστρονομία, ανακύκλωση, κυκλοφοριακή αγωγή, επισκέψεις σε Μουσεία και χώρους πολιτισμού και πολλές άλλες εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους κατασκηνωτές
Υπηρεσιακά στελέχη, έμπειροι παιδαγωγοί με χαρούμενη διάθεση και πλατιά χαμόγελα βοηθούν στην υλοποίηση του προγράμματος. Αρωγοί στο σπουδαίο αυτό το εγχείρημα είναι οι φορείς της πόλης και οι εξωτερικοί συνεργάτες, που εντάχθηκαν στη δράση από την πρώτη μέρα, για να ενισχύσουν και να διαφοροποιήσουν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της.

Τον αγιασμό της Κατασκήνωσης που φιλοξενείται στο 4ο δημοτικό σχολείο τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος και παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων και Συντονίστρια της Κατασκήνωσης Σταυρούλα Μπαξεβάνου, που ευχήθηκαν καλή κατασκηνωτική περίοδο και μοίρασαν καπέλα στα παιδιά παίζοντας μαζί τους.

Η Α΄Κατασκηνωτική περίοδος ολοκληρώνεται στις 12 Ιουλίου και ακολουθούν η Β΄ Κατασκηνωτική περίοδος από 15 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 2019 και η Γ΄Κατασκηνωτική περίοδος από 16 Αυγούστου -6 Σεπτεμβρίου.

Μοιράσου το άρθρο: