Ξεκίνησε ο τρύγος των οινοστάφυλων στην Πιερία

Array

Εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησε και στην Πιερία ο τρύγος (2019) των οινοστάφυλων. Ο φετινός τρύγος αν και λίγο όψιμος, αναμένεται να δώσει εξαιρετικής ποιότητας κρασί.
Ξεκίνησε  ο τρύγος των οινοστάφυλων στην Πιερία
Αυτό επισημαίνει ο Δημήτρης Ρουκάς M.Sc. Τεχν. Γεωπόνος Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας ο οποίος σημειώνει πως, “εάν εξαιρεθούν τα προβλήματα που προκάλεσαν σε ορισμένες περιοχές η χαλαζόπτωση και τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις αρχές Ιουλίου, οι προσπάθειες όμως που κατέβαλλαν οι αμπελουργοί μας διασφάλισαν ώστε η συγκομιδή να γίνει με τον καλύτερο τρόπο, οδηγώντας σε παραγωγή άριστης ποιότητας κρασιά και τσίπουρα.
Ξεκίνησε  ο τρύγος των οινοστάφυλων στην Πιερία
Ο προσεκτικός τρύγος είναι μία σημαντική στιγμή του χρόνου για την δουλειά των αμπελουργών και των οινοποιών, καθώς αποτελεί το βασικό στοιχείο για την παραγωγή οίνων που εμπεριέχουν μέσα τους την ισορροπημένη σύνθεση των χαρακτηριστικών.
Ξεκίνησε  ο τρύγος των οινοστάφυλων στην Πιερία
Οι αμπελώνες της Πιερίας καλύπτουν μια έκταση περίπου 2.500 στρεμμάτων σε όλο το λοφώδες ανάγλυφο της, εκτεινόμενοι από της βόρειες πλαγιές του Ολύμπου, τις ανατολικές των Πιερίων μέχρι την θάλασσα την Θερμαϊκού. Σε αυτήν την οριοθετημένη ζώνη και νομοθετημένη ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) Πιερίας, οι αμπελώνες της δημιουργούν ένα φυσικό τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλους αντίστοιχους οινικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα. Και η φετινή συγκομιδή των σταφυλιών από τους αμπελώνες της Πιερίας θα παράγει εξαιρετικούς Πιερικούς Οίνους”.
Ξεκίνησε  ο τρύγος των οινοστάφυλων στην Πιερία
Καλό τρύγο !!!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος