Υπόγειο δίκτυο άρδευσης 9 χλμ στο Καλό Νερό του δήμου Κιλελέρ

Ένα χρήσιμο έργο για τον εκσυγχρονισμό της άρδευσης γεωργικών εκμεταλλεύσεων στο Καλό Νερό του Δήμου Κιλελέρ ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για την υπογειοποίηση αγωγών σε συνολικό μήκος 9 χλμ. με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ.

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος. Η άρδευση της γεωργικής έκτασης στον οικισμό του Καλού Νερού πραγματοποιείται σήμερα μέσω επιφανειακού δικτύου, κατασκευασμένου από σωλήνες τεχνητής βροχής (σιδεροσωλήνες) ηλικίας άνω των 25 χρόνων. Αυτό έχει ως συνέπεια να υπάρχουν διαρροές, κατασπατάληση νερού και ελλιπής άρδευση των αγρών της περιοχής.

«Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση ενός έργου ουσίας, ζωής και παραγωγής. Δε χρειάζεται να μας το πουν. Το βλέπω στα μάτια των ανθρώπων της παραγωγής, το ακούω στις καρδιές τους» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Γνωρίζουμε ότι έχουν πρόβλημα με το νερό. Όσο περνά ο καιρός το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται. Για το λόγο αυτό, σε συνεργασία με τους Δημάρχους της συνέργειας και της αποτελεσματικότητας όπως είναι ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος κάνουμε έργα τα οποία μπορεί να μην φαίνονται, αλλά είναι έργα ζωής. Αν ρωτήσεις τον καθένα εκεί στον κάμπο, τότε θα καταλάβεις την αξία των έργων της άρδευσης. Γι’ αυτό προχωράμε ένα νέο έργο με την υπογειοποίηση αγωγών συνολικού μήκους 9 χλμ στο Καλό Νερό του Δήμου Κιλελέρ. Δίνουμε τη δυνατότητα της ορθολογικότερης χρήσης του νερού, γιατί οι παραγωγοί πρέπει να στηρίζονται στην πράξη. Ο καλύτερος τρόπος για να πεις κάτι, είναι να το κάνεις» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος