Ένα σημαντικό βήμα για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας των Φαρσάλων έγινε με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο, Μάκη Εσκίογλου, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 27.960 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Το σχέδιο βασίζεται σε ένα ενιαία αποδεκτό μακροπρόθεσμο όραμα για τις μεταφορές και την κινητικότητα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, που καλύπτει όλους τους τρόπους και τα μέσα μεταφοράς -δημόσιες και ιδιωτικές, επιβατικές και εμπορευματικές, μηχανοκίνητες και μη-, καθώς και τη συμπεριφορά στις μετακινήσεις και τη στάθμευση.

Αξίζει, επίσης, να τονιστεί ότι, βάσει των πρόσφατων κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ύπαρξη εγκεκριμένου ΣΒΑΚ θα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή φορέων μιας πόλης σε οποιοδήποτε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα σχετικό με τις μεταφορές κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Η υπογραφή της σύμβασης για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για την πόλη των Φαρσάλων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς το ‘αύριο’ για την περιοχή. Ένα βήμα με περιβαλλοντικό πρόσημο, που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών. Για να γίνει η πόλη των Φαρσάλων πιο φιλική στον άνθρωπο μέσα από μία μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής και ειδικότερα της υποδομής και των υπηρεσιών μεταφορών και κινητικότητας. Το ΣΒΑΚ λοιπόν με λίγα λόγια, φιλοδοξούμε να γίνει η πυξίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον».

Μοιράσου το άρθρο: