Βάρος στη μεγάλη τουριστική αγορά της Ρωσίας δίνει ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, τονίζοντας πως οι τελευταίες διεθνείς εξελίξεις ευνοούν την αύξηση Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα και στην Κρήτη την νέα τουριστική περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην ειδική ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία της Ρωσίας το «TEZ TOUR» στην Χερσόνησο.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 320 Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες που βρίσκονται στο νησί, για να προωθήσουν το τουριστικό προϊόν της Κρήτης στη Ρωσία καθ όλη την διάρκεια του έτους.
Στο περίπτερο προβολής του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου ήταν ο δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης, που είχε ενημερωτικές συναντήσεις με τους Ρώσους πράκτορες, με στόχο την προσέλκυση τουριστών στο δήμο την νέα τουριστική περίοδο.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος «ο δήμος Οροπεδίου προσφέρεται και για θεματικό τουρισμό όπως είναι ο θρησκευτικός, οικολογικός-περιβαλλοντικός, περιηγητικός και αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι οι Ρώσοι πράκτορες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το τουριστικό προϊόν του τόπου μας. Η πολιτική του δήμου μας επικεντρώνεται στο «πάντρεμα» του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα για την ανάδειξη και προβολή των εξαιρετικών, ποιοτικών προϊόντων που παράγει το τόπος μας».
Στους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες τα στελέχη του δήμου μοίρασαν τουριστικούς οδηγούς, χάρτες, φωτογραφίες, κείμενα με την ιστορία της περιοχής, όπως επίσης το βιβλίο του αρχαιολόγου Αντώνη Βασιλάκη για το Δικταίο Άντρο.

Μοιράσου το άρθρο: