Μετά από 25 χρόνια γραφειοκρατίας, δικαστικών εμπλοκών, αντιδράσεων και προσφυγών, η επένδυση στο Τοπλού είναι πια γεγονός. Το Συμβούλιο Επικρατείας έδωσε το πράσινο φως και αναμενόταν το Προεδρικό Διάταγμα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε το σχέδιo, «για μία τουριστική επένδυση στην Κρήτη, ύψους 250 εκατ. ευρώ, 25 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη αίτηση που υπέβαλε για να λάβει τη σχετική έγκριση». Όπως αναφέρει η εφημερίδα πρόκειται για την πρώτη ξένη επένδυση που εγκρίνεται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από πέρυσι που ανέλαβε την εξουσία, και η μεγαλύτερη έως σήμερα στην Κρήτη.

«Είμαστε ευτυχείς να στηρίζουμε σχέδια που συμβάλλουν σημαντικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας, που δίνουν ώθηση στις τοπικές οικονομίες και στηρίζουν τον τουρισμό σε όλη τη διάρκεια του έτους», δήλωσε στους Financial Times η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Έλενα Κουντουρά

Η Minoan Group, που εστιάζει στον τομέα αναψυχής και ταξιδιών, άρχισε να υποβάλει αιτήσεις για άδειες οικοδόμησης ενός πολυτελούς θέρετρου το 1991, αφού μίσθωσε την ακατοίκητη χερσόνησο του Κάβο Σίδερο από κοινωφελές ίδρυμα της Μονής Τοπλού. «Το σχέδιο ωστόσο, συνάντησε γρήγορα αντιστάσεις από ξενοδόχους της Κρήτης, με επιρροή και τους πολιτικούς υποστηρικτές τους καθώς και από περιβαλλοντικούς ομίλους», αναφέρει.

«Είμαι ενθουσιασμένος που μετά το Προεδρικό Διάταγμα μπορούμε να προχωρήσουμε με το σχέδιο αυτό, κατόπιν πολλών ετών προσπάθειας», δήλωσε ο Κρίστοφερ Ήγκλετον, εκτελεστικός πρόεδρος της Minoan, προσθέτοντας: «Με τον ελληνικό τουρισμό να αναπτύσσεται πάλι, οι προοπτικές είναι πολύ ενθαρρυντικές».

Μοιράσου το άρθρο: