Καθεστώς στη συνείδηση των περισσοτέρων τουριστών ανά τον κόσμο αποτελεί η Ρόδος, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την παρουσία στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και εν προκειμένω στην έκθεση «Salon des Vacances 2020», που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6 – 9 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.
Η Ρόδος, αγαπημένος προορισμός για Βέλγους και Ολλανδούς τουρίστες, αλλά και για επαναλαμβανόμενους (repeaters) τουρίστες, κέρδισε για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον όχι μόνο των τουριστικών φορέων και παραγόντων του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, αλλά και πλήθους επισκεπτών.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνούς αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου το 2019 ο αριθμός των επισκεπτών που ήλθε στη Ρόδο από την Ολλανδία ανήλθε στους 185.900, από το Βέλγιο στους 143.552 και από το Λουξεμβούργο στους 20.280.
Στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Salon des Vacances» συμμετείχαν φέτος περισσότεροι από 800 εκθέτες από 70 χώρες, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών της έκθεσης ανήλθε στις 110.000.
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού παρείχαν πληροφορίες σε δεκάδες επισκέπτες, ενώ ανάρπαστο έγινε κυριολεκτικά το πλούσιο έντυπο υλικό της Ρόδου στη γαλλική και την ολλανδική γλώσσα που διένειμαν στους επισκέπτες, ένα πλήρες αφιέρωμα στο νησί της Ρόδου, στην ιστορία και στον πολιτισμό του, στις δραστηριότητες, τις εκδηλώσεις, τη γαστρονομία, τα παραδοσιακά προϊόντα, τα αθλήματα, τα θαλάσσια σπορ και όλα όσα μπορεί να προσφέρει το νησί στους επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Μοιράσου το άρθρο: