Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανάπλαση του πάρκου Βύρωνος στη Ρόδο, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της Δημοτικής Αρχής – όπως σημειώνει – «γυαλίζουμε τ΄ασημικά μας», προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.  

Η Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων, με τη συνεργασία  του αρμοδίου αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης, Στέφανου Ι. Δράκου, ολοκλήρωσε τη μελέτη ανάπλασης του πάρκου Βύρωνος, που έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του Δήμου Ρόδου για το έτος 2021. Η μελέτη αφορά σε εργασίες ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου του πάρκου στην ομώνυμη οδό.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες επίστρωσης με κυβόλιθο, ανακατασκευή του ποδηλατοδρόμου, ανακατασκευή των χαμηλών τσιμεντένιων ιστών ηλεκτροφωτισμού, τοποθέτηση νέων ιστών παραδοσιακού τύπου για καλύτερο φωτισμό και τοποθέτηση σιδηρών κιγκλιδωμάτων κατά μήκος του πάρκου. Στο έργο περιλαμβάνονται και εργασίες οι οποίες αφορούν αποκλειστικά σε κλαδέματα δέντρων, αλλά και φύτευσης νέων θάμνων κατά μήκος του ορίου του πάρκου προς το δρόμο.

«Η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη και οι συνεργάτες μας, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που με την αρωγή των υπηρεσιακών του Δήμου Ρόδου, ολοκληρώσαμε μία εξαίρετη μελέτη για την ανάπλαση του πάρκου Βύρωνος, που περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης, σωρεία δράσεων εμπλουτισμού και εκσυγχρονισμού του πάρκου, αλλά και προβλέπεις για χρήση υλικών και αντικειμένων που μνημονεύουν τη Ροδίτικη ιστορία, προστατεύουν το περιβάλλον και αντέχουν στο χρόνο. Οι μελέτες και τα έργα για τη Ρόδο, φέρουν πλέον ιστορική μέριμνα», δήλωσε ο κ. Δράκος, παραλαμβάνοντας τη μελέτη που συντάχθηκε βάσει των κατευθύνσεων και οδηγιών του.

Μοιράσου το άρθρο: