Με μεγάλη επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζει την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων, η Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, θεωρώντας πως τα μέτρα που προτείνει ο ΕΟΔΥ είναι στην ουσία ανεφάρμοστα.
Οι καθηγητές εκτιμούν πως θα έπρεπε να συνεχιστεί το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης και συστήνουν στους γονείς, ιδιαίτερα αν έχουν στην οικογένεια μέλος που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
«Είμαστε ιδιαιτέρως διστακτικοί, γιατί θεωρούμε πως τα μέτρα που προτείνει ο ΕΟΔΥ, όπως η κατανομή των μαθητών στις αίθουσες, είναι ανεφάρμοστα. Το σύστημα της τηλεκπαίδευσης λειτούργησε, οι συνάδελφοι το αγκάλιασαν, θα μπορούσε λοιπόν να συνεχιστεί» δήλωσε χθες σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Ανδρέας Μαρίνος, ενώ οι Θεόδωρος Ξάφης και Κώστας Ρακόπουλος, γραμματέας και μέλος του δ.σ. αντίστοιχα, έκαναν αναφορά στους καθηγητές που έχουν επιστρέψει στους τόπους καταγωγής τους και τώρα θα πρέπει να μετακινηθούν εκ νέου προς τα νησιά και να παρουσιαστούν στις σχολικές μονάδες.
Στην ίδια συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου, Σάββας Χριστοδούλου, παρουσίασε τις ενέργειες που γίνονται από την πλευρά του Δήμου για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.
Συγκεκριμένα, σε εφαρμογή εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών, οι καθαρίστριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που παραμένουν κλειστά μεταφέρονται στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, ενώ μετά από πρόχειρο διαγωνισμό που θα διενεργηθεί σήμερα, θα ξεκινήσουν και οι απολυμάνσεις.
Επίσης σήμερα ο Δήμος παραλαμβάνει αντισηπτικά, προστατευτικές μάσκες και γάντια, τα οποία θα διανείμει στις σχολικές μονάδες.

Μοιράσου το άρθρο: