Με τη δέουσα λαμπρότητα έγινε και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων σε όλα τα Δωδεκάνησα.
Στη Ρόδο, στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε στην προβλήτα πίσω από την Περιφέρεια η ρίψη του Τιμίου Σταυρού. Στα παγωμένα νερά έπεσαν 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα. Τον Σταυρό ανέσυραν οι Ευάγγελος Καρυοφυλάκης και Γιώργος Ζαρίφης.
Στην τελετή ήταν παρόντες ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, οι βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη & Νεκτάριος Σαντορινιός, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουρακης, , περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Στην Κω, παρά την κακοκαιρία, οι Αρχές του τόπου, εκπρόσωποι Φορέων αλλά και αρκετοί συμπολίτες μας, έδωσαν και φέτος το »παρών» στον Αγιασμό των Υδάτων και την κατάδυση του Τίμιου Σταυρού, στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από την ξύλινη προβλήτα στη ΔΕΗ.
Φέτος, 23 άτομα βούτηξαν στα παγωμένα νερά, με τον Νίκο Κόπελλο, ο οποίος συμμετείχε για 6η φορά, να πιάνει τον Σταυρό!
Στην Κάλυμνο, παρά τη βροχή που προηγήθηκε οκτώ(8) τολμηροί νεαροί κολυμβητές αψήφισαν τις καιρικές συνθήκες βούτηξαν στα κρύα νερά για να πιάσουν το σταυρό. Τυχερός για 2η συνεχόμενη χρονιά ο νεαρός Πολυχρόνης Σουσαφίρης ,κολυμβητής του ΠΡΩΤΕΑ.

Μοιράσου το άρθρο: