Ένας Καθηγητής Μουσικής και δύο δεξιοτέχνες στο βιολί και το λαούτο από την Πάτμο, συγκεντρώθηκαν και αφού μελέτησαν τους μελοποιημένους σε γνωστό νησιώτικο σκοπό, στίχους του πρώτου που περιγράφει με έναν ιδιότυπο τρόπο την κατάσταση που δημιούργησε παγκόσμια ο Κορονοϊός αποφάσισαν, με φόντο ένα ειδυλλιακό τοπίο στα δυτικά του νησιού, να τους τραγουδήσουν και να δώσουν τίτλο: «Πατινιώτικο τραγούδι του κορονοιού».

Πρόκειται για τους: Ιάκωβο Γιαμαίο, Καθηγητή Μουσικής και ε.τ. Γυμνασιάρχη , Μιχάλη Γ. Γαμπιεράκη, στο βιολί, Κάβουρα Λευτέρη στο Λαούτο και τον Θανάση Γιαμαίο που τραγουδά με την υπόλοιπη συντροφιά.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο κ. Ιάκωβος Γιαμαίος είπε πως «αφορμή για το τραγούδι αυτό ήταν ένα ηλιοβασίλεμα που έβλεπε στο ακρωτήριο «Πάπας» της Ικαρίας, απέναντι από το σπίτι μου. Ήταν ακόμη η εποχή της πρώτης καραντίνας την Άνοιξη. Αυτή η εικόνα, αντί να μου φέρει χαρά μου έφερε θλίψη. Αφ΄ενός γιατί σκέφθηκα τα γεγονότα που συνέβαιναν στα σύνορα του Έβρου με την ταλαιπωρία τόσων ανθρώπων, που έσπρωχναν οι Τούρκοι προς τη χώρα μας, αλλά κυρίως για την κατάσταση στα Νοσοκομεία μας με τις μάχες που έδιναν και δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές με τον αόρατο εχθρό. Αισθάνθηκα ένοχος διότι ενώ εγώ απολάμβανα αυτή την εικόνα, άλλοι αγωνίζονται μερόνυχτα να σώσουν ζωές».
Ο κ. Γιαμαίος υπογράμμισε πως «αυτό το τραγούδι εξακολουθεί αποτελεί ένα μικρό δείγμα της ευγνωμοσύνης μας σ΄αυτούς τους ανθρώπους των Νοσοκομείων και συμπαραστέκεται στον αγώνα τους αλλά στέλνει και ένα μήνυμα: Να τηρούμε όσα λένε οι επιστήμονες. Αν δεν φοράμε τη μάσκα μας και δεν μένουμε στα σπίτια μας, αυτό σημαίνει πως δεν σεβόμαστε ούτε τον εαυτό μας, ούτε τους άλλους».

Μοιράσου το άρθρο: