Επίκαιρη Ερώτηση για το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΔΗ.ΣΥ, Δημήτρης Κρεμαστινός.
Ο κ. Κρεμαστινός κατηγορεί τη Fraport ότι αντί να προτάξει τις υποδομές του αεροδρομίου έχει προτεραιοποιήσει τη χωροταξική αναδιαμόρφωση του αεροδρομίου προκειμένου να προβάλλονται τα καταστήματα που λειτουργούν μέσα σε αυτό, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι επιβάτες.
Στην ερώτηση που κατέθεσε αναφέρει τα εξής:
«Το αεροδρόμιο «Διαγόρας» είναι το τρίτο σε αφίξεις τουριστών στη χώρα με περίπου 2.000.000 επιβάτες ετησίως. Δυστυχώς, μετά και την εκχώρησή του στην Fraport η εξυπηρέτηση που παρέχει χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται.
Σύμφωνα με επανειλημμένα δημοσιεύματα του τύπου, ο συνωστισμός κόσμου στα σημεία προσέγγισης είναι εκτός διαχείρισης, η χωροταξική διευθέτηση προκαλεί ουρές και ο κλιματισμός λειτουργεί εκ περιτροπής. Με έκπληξη οι ξένοι επιβάτες, που έχουν την εμπειρία των προηγμένων αεροδρομίων, διαπιστώνουν στο check-in ότι δεν λειτουργεί ο ιμάντας των αποσκευών και πρέπει οι ίδιοι να κουβαλήσουν τα πράγματά τους για φόρτωση, περίπου 100 μέτρα απόσταση. Όλα αυτά συνιστούν σχεδόν εικόνα τριτοκοσμικού αεροδρομίου που δεν αρμόζει σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.
Παρόλα αυτά, η Fraport αντί να προτάξει τις υποδομές του αεροδρομίου έχει προτεραιοποιήσει τη χωροταξική αναδιαμόρφωση του αεροδρομίου προκειμένου να προβάλλονται τα καταστήματα που λειτουργούν μέσα σε αυτό. Αυτή η αναδιαμόρφωση, δυστυχώς, επιτείνει τις ουρές και την ταλαιπωρία των επιβατών.
Για όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο Υπουργός:
Έχει τη δυνατότητα να παρέμβει, βάσει της σύμβασης με τη Fraport, για να διορθωθεί άμεσα η κατάσταση στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου; Εάν όχι, τι μπορεί να πράξει η Κυβέρνηση για να πιέσει την εταιρία να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων τουλάχιστον της τουριστικής περιόδου».

Μοιράσου το άρθρο: