Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτριος Κρεμαστινός, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου και το Πολυδύναμο ιατρείο Λίνδου, παρουσία των προέδρων των τοπικών συμβουλίων Αρχαγγέλου κ. Αργυρού και Λίνδου κ. Ελευθερίου, με επίσης παρουσία του τέως δημάρχου Λίνδου κ. Διάκουλα.

Ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε πως «αυτό που όλοι διαπίστωσαν είναι ότι η κατάσταση των κέντρων είναι τραγική. Από τους 10 ιατρούς που προβλεπόταν για το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, υπηρετούν μόνο 3 εκ των οποίων οι 2 θα συνταξιοδοτηθούν μέσα σε ένα έτος.
Όσον αφορά τη λειτουργία αυτή καθαυτή του Κέντρου Υγείας, παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν οι 3 ιατροί, το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί πλήρως σε σχέση με τη λειτουργία που είχε τα προηγούμενα χρόνια.
Το Πολυδύναμο Ιατρείο Λίνδου αποδεικνύεται ότι δεν είναι ούτε πολυδύναμο, ούτε ιατρείο. Αναζητήθηκε και βρέθηκε ο αγροτικός ιατρός, προκειμένου να το ανοίξει, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ούτε οργανισμός, ούτε προσωπικό, ούτε τίποτα. Το μόνο που υπάρχει είναι κλειστά πανάκριβα μηχανήματα, τα οποία έχουν αγοραστεί και σαπίζουν μέσα στο κλειδωμένο κτίριο.
Ο Γιώργος Ελευθερίου πρόεδρος της Λίνδου μιλώντας στο σταθμό μας είπε πως το 2010 εγκαινιάστηκε το ιατρείο Λίνδου με προοπτικές στελέχωσης αλλά αυτή τη στιγμή διαθέτει μόνο έναν γιατρό.

Μοιράσου το άρθρο: