Διαγωνισμός από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για πιστοποίηση νέων προϊόντων

Το λάδι της Κω, το σιτάρι της Ρόδου, τα βερίκοκα Αφάντου, το κουφέτο της Μήλου, οι φράουλες Παραδεισίου, το αρνί Νάξου, το κατσίκι Νάξου, το αρνί Αμοργού και το κατσίκι Αμοργού συμπεριλαμβάνονται στα προϊόντα που θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν πληρούν τις προϋποθέσεις για να πιστοποιηθούν.
Για το σκοπό αυτό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα διαθέσει 148.00, με σκοπό να γίνουν οι σχετικοί διαγωνισμοί.Από αυτά τα χρήματα ποσό 75.000 ευρώ θα διατεθεί για την περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου στην οποία θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα διαγωνισμός ανάθεσης υπηρεσιών για τις διαδικασίες καταχώρησης νέων προϊόντων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ), προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ) και εγγυημένων παραδοσιακών ιδιότυπων προϊόντων (ΠΕΙΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην ουσία συνεχίζεται η προσπάθεια της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την πιστοποίηση των τοπικών προϊόντων των νησιών, με άλλα 22 να παίρνουν σειρά το επόμενο διάστημα.
Αυτή η προσπάθεια θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των νέων παραγωγών που θα παράγουν αυτά τα προϊόντα στα οποία η περιφερειακή αρχή θέλει να δώσει προστιθέμενη αξία, αναδεικνύοντας τους παραγωγούς και τις περιοχές μας καθώς και την παράδοση που υπάρχει στις καλλιέργειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος