Με drones θα παρακολουθεί την εξέλιξη φυσικών καταστροφών ο Δήμος Ρόδου.
Η προμήθεια των drones εντάσσεται στο πλαίσιο προγράμματος καινοτόμας ψηφιακής πλατφόρμας, για τη διαχείριση καταστροφών και κρίσεων.
Τα drones θα χρησιμοποιηθούν -για πρώτη φορά- στη μεγάλη άσκηση διαχείρισης κρίσεων που συνδιοργανώνουν στη Ρόδο το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Δήμος, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί και θα γίνει η συνολική παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας -και πάλι στη Ρόδο- την άνοιξη του 2020.
Ο Δήμος προμηθεύτηκε, επίσης, 4 τρέιλερ μεταφοράς υλικών, ένα εκ των οποίων παραδόθηκε χθες στον επικεφαλής του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Κώστα Τζάνο.
«Προσπαθούμε να εκσυγχρονιζόμαστε συνεχώς στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, να συνδράμουμε την Πυροσβεστική όπου μπορούμε και να ενισχύουμε τις εθελοντικές ομάδες» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας, ενώ ο επικεφαλής των Εθελοντών Σαμαρειτών, Κώστας Τζάνος, ευχαρίστησε για την προσφορά του τρέιλερ, λέγοντας πως «τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος μας ενισχύει, σχεδόν πριν προλάβουμε να το ζητήσουμε».

Μοιράσου το άρθρο: