Εμμένει η κυβέρνηση στη δημιουργία δομών κλειστού τύπου στα νησιά για τους πρόσφυγες και μετανάστες.
Αυτό διαφάνηκε στην ευρεία διϋπουργική σύσκεψη που διεξήχθη χθες στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην οποία είχαν κληθεί οι Δήμαρχοι των νησιών που επωμίζονται το προσφυγικό βάρος.
Παρά τις έντονες αντιδράσεις των δημάρχων και των πέντε νησιών του Αιγαίου που διατηρούν Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης επέμειναν στην επέκταση των δομών .
Τόσο ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, όσο και ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας (μέσω skype), εξέφρασαν την έντονη αντίθεση τους στο ενδεχόμενο μετατροπής των Κέντρων Υποδοχής σε δομές κλειστού τύπου και σε επεκτάσεις των υπαρχόντων. Παράλληλα ζήτησαν την άμεση αποσυμφόρηση και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις δομές.
Ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, υποστήριξε πως είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος και είναι ένα σχέδιο που πρέπει να στηριχθεί και να υλοποιηθεί.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λέρου εμφανίστηκε βέβαιος για την αποτυχία του κυβερνητικού σχεδίου και ζήτησε αποσυμφόρηση του νησιού στη πράξη.

Μοιράσου το άρθρο: