Δράσεις για την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση των μαθητών, σε θέματα έμφυλης βίας, πραγματοποιεί ο τομέας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρόδου.
Με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία: Αναγνώριση και Αντιμετώπιση» οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το φαινόμενο της βίας, τις μορφές της και το νομικό πλαίσιο.
Στη συνέχεια δόθηκε έμφαση στον κύκλο της βίας, στο προφίλ του θύματος και της ψυχολογίας των γυναικών, στο προφίλ του θύτη και στον αντίκτυπο που έχει η ενδοοικογενειακή βία στη ψυχολογία των παιδιών.
Η συγκριμένη παρουσίαση είχε σαν στόχο την αναγνώριση από την πλευρά της ομάδας στόχου, των ενδείξεων μιας βίαιης σχέσης, των τρόπων παρέμβασης από τη θέση ενός παρατηρητή, καθώς και των τρόπων αντιμετώπισης από τη θέση θύματος και θύτη.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προβλήθηκαν σχετικά βίντεο και ολοκληρώθηκε με διαλογική συζήτηση με τους μαθητές/τριες, αφού έθεσαν τους προβληματισμούς και τις απορίες τους στα στελέχη του Κέντρου. Απώτερος σκοπός των δράσεων είναι η ενεργή συμμετοχή όλων των μαθητών/τριων, ο συλλογισμός, ο αναστοχασμός και η ανάπτυξη κριτικής σκέψης αναφορικά με τις έννοιες που ορίζουν μία βίαιη σχέση, καθώς και την προαγωγή της ενσυναίσθησης τους.

Μοιράσου το άρθρο: