Μια καθόλα εντυπωσιακή εμφάνιση πέτυχαν τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στην μεγάλη έκθεση ΒΟΟΤ DÜSSELDORF 2019.
Η ΒΟΟΤ DÜSSELDORF είναι το μεγαλύτερο Ναυτικό Σαλόνι του κόσμου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της στοχευμένης στρατηγικής της για την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και της μοναδικότητας των νησιών της στο σκέλος του εναλλακτικού τουρισμού, έδωσε την ευκαιρία σε επιχειρήσεις που ειδικεύονται στα θαλάσσια σπορ, (από καταδύσεις, ιστιοσανίδα, ιστιοπλοΐα έως και θαλάσσιο σκι) αλλά και σε δήμους των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, να παρουσιαστούν σ’ ένα κοινό που ξεπερνά ετησίως τις 250.000, όσοι και οι επισκέπτες της έκθεσης, που φέτος συμπλήρωσε 50 χρόνια λειτουργίας.
Πάνω από 2.000 εκθέτες από 70 χώρες σε μια έκταση 220.000 τ.μ. με 16 αίθουσες παρουσίασαν φέτος τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους σε ένα διεθνές κοινό.
Οι µεγαλύτεροι κατασκευαστές από τον χώρο του yachting και της ιστιοπλοΐας, αλλά και όσοι ασχολούνται µε τον τοµέα των θαλάσσιων σπορ και χόµπι, έδωσαν το «παρών».
Από υπερσύγχρονα superyachts µέχρι µικρές βάρκες, σκάφη όλων των σχεδίων και των µεγεθών, βρέθηκαν στις αίθουσες του boot 2019. Επίσης, τα µεγαλύτερα ναυπηγεία επιλέγουν το Düsseldorf για να κάνουν την επίσηµη πρώτη παρουσίαση των σκαφών τους.
Η έκθεση αφιερώνει μεγάλο μέρος της και στα θαλάσσια σπορ. Κάθε επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει, αλλά και να δοκιμάσει το σπορ που επιθυμεί: κανό, καγιάκ, κωπηλασία, rafting, θαλάσσιο σκι, wakeboarding, kneeboarding, wakeskate, skimboarding, καταδύσεις, surfing, windsurfing, kitesurfung, parasailing, stand-up paddling, αλλά και ψάρεμα.
Σκοπός της έκθεσης είναι να παρακολουθεί την αγορά στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, να μεταφέρει τα καινούργια trendς αλλά και να δημιουργεί καινούργιες τάσεις, γεγονός που καθιστά πολύ σημαντική τη συμμετοχή των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, αφού με τον τόπο αυτό έχουν τη δυνατότητα να μπουν με μεγάλες αξιώσεις σε μια απαιτητική και ανταγωνιστική αγορά, προβάλλοντας τις δυνατότητες, τι ιδιαιτερότητες και τη μοναδικότητά τους στον τομέα του καταδυτικού τουρισμού αλλά και σε μια μεγάλη γκάμα των θαλασσίων δραστηριοτήτων , με στόχο να εδραιωθούν ακόμη περισσότερο στο διεθνές τουριστικό στερέωμα.
Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου, δήλωσε:
«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έδωσε για μια ακόμη φορά τη δυνατότητα στα νησιά της, μέσω των δήμων και των επιχειρήσεων, να παρουσιαστούν στο μεγάλο διεθνές κοινό, διεκδικώντας το μερίδιό τους στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία» δήλωσε η η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Μοιράσου το άρθρο: