Σε αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό ασθενή που διαγνώσθηκε με κορονοϊό, έχουν επιδοθεί από χθες το βράδυ οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου της Ρόδου.
Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε πως βρέθηκε θετικός στον ιό ένας 25χρονος σμηνίτης, τον οποίο μάλιστα μετέφεραν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι το θετικό δείγμα δεν αντιστοιχούσε τελικά σ’ αυτόν.
Η είδηση μπορεί να φαντάζει απίστευτη, όμως είναι αληθινή.
Σε ποιον αντιστοιχεί το θετικό δείγμα, θα διαπιστωθεί όταν εντοπιστούν οι 13 ασθενείς, δείγματα των οποίων είχαν σταλεί για εξέταση στο ΠΑΣΤΕΡ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Νοσοκομείο, αναφέρεται απλά ότι εντοπίστηκε θετικό στον κορονοϊό ένα ενήλικο άτομο, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερα στοιχεία επ’ αυτού, όπως και για το λάθος που έγινε.
Μάλιστα τονίζει ότι οι μόνες αξιόπιστες πληροφορίες προέρχονται από έγγραφες ανακοινώσεις του Διοικητή.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, στο πλαίσιο των καθοριζομένων από το ΕΟΔΥ διαδικασιών, ανιχνεύσεις RNA για το Covid-19 σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.
Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα θετικοί διαπιστώθηκαν ένα βρέφος την 26/03/2020 και ένα ενήλικο άτομο την 31/03/2020.
Έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς και έχουν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα.
Επιπροσθέτως επισημαίνονται τα παρακάτω:
α. το Ινστιτούτο Παστέρ είναι ιδιωτικός φορέας με τον οποίο συνεργάζεται το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ, αποτελεί δε από τους πλέον αξιόπιστους φορείς στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
β. Κατά τον έλεγχο κάθε ύποπτου δείγματος πραγματοποιείται ένας αρχικός έλεγχος ο οποίος στη συνέχεια επαναλαμβάνεται , ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης αξιοπιστία της διαδικασίας. Το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί την ένδειξη για τις περαιτέρω ενέργειες.
Επισημαίνεται ότι οι μόνες αξιόπιστες πληροφορίες προέρχονται από τις έγγραφες ανακοινώσεις του Διοικητή και τα Δελτία Τύπου του Γ.Ν. Ρόδου».

Μοιράσου το άρθρο: