Την «επανεκκίνηση» των παρεμβάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού σε δράσεις που αφορούν στα Δωδεκάνησα ζήτησε απο την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης.
Ο κ. Υψηλάντης μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου και αναφερόμενος στην πορεία προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη είπε πως «η πανδημία απετέλεσε εμπόδιο, για το Δήμο Ρόδου, να ολοκληρώσει και να αποστείλει την πρότασή του στο Υπουργείο Πολιτισμού. Για το λόγο αυτό η Υπουργός επικοινώνησε με το Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι έχει τη σχετική πρόταση προς έγκριση, όπως του τη διαβίβασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στέφανος Δράκος». Η κ. Μενδώνη είπε στο Δωδεκανήσιο Βουλευτή πως μόλις διαβιβαστεί ο σχετικός φάκελος στο Υπουργείο Πολιτισμού από το Δήμο Ρόδου, θα προχωρήσει άμεσα η έγκριση και υλοποίηση της προγραμματικής σύβασης.
Ο κ. Υψηλάντης επεσήμανε επίσης στην Υπουργό ότι η καθυστέρηση αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου δεν πρέπει να συνεχιστεί και ζήτησε να στηρίξει την πρόταση του Δήμου Ρόδου για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών της χρηματοδότησης και υλοποίηση της σχετικής μελέτης.
Η κ. Μενδώνη ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση με 250.000 ευρώ του Μουσείου Χάλκης, την απόφαση λειτουργίας του Μουσείου Αγαθονησίου με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τη σκέψη της να γίνουν τα αναβληθέντα, λόγω της πανδημίας, εγκαίνια του Μουσείου Σύμης μέσα στο καλοκαίρι.

Μοιράσου το άρθρο: