Σε ξενοδοχείο της Ρόδου που ενοικίασε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην πόλη της Ρόδου φιλοξενούνται οι 77 διασωθέντες από το προχθεσινό ναυάγιο της Χάλκης. Πρόκειται για Πακιστανούς, Ιρανούς, Ιρακινούς, Κούρδους και Σύριους, άνδρες γυναίκες και παιδιά στους οποίους η περιφέρεια παρέχει και διατροφή.
Σήμερα θα εγκατασταθούν εκεί και τα μέλη της πενταμελούς οικογένειας που έφτασε το πρωί από την Κάρπαθο και οι οποίοι ελέγχθηκαν και για τον κορονοιό με αρνητικά αποτελέσματα.

Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπέβαλε χθες όλους τους φιλοξενούμενους σε τέστ για τον κορονοϊό και αναμένονται σήμερα τα αποτελέσματα. Κατά πάγια τακτική της Περιφέρειας για ανάλογες περιπτώσεις και αυτοί οι άνθρωποι θα παραμείνουν φιλοξενούμενοι εδώ για μια εβδομάδα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να προωθηθούν σε δομές φιλοξενίας.

Το κτήριο που παραμένουν οι μετανάστες φυλάσσεται από το Λιμενικό Σώμα, το οποίο από την πρώτη στιγμή συνέδραμε όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες και για το θέμα αυτό. Επιπρόσθετα εξήλθαν από το Νοσοκομείο και δύο άτομα, τα οποία έχρηζαν πρώτες βοήθειες αμέσως μετά την άφιξή τους στη Ρόδο.

Μοιράσου το άρθρο: