Την ικανοποίησή του για τη μείωση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών στα Κέντρα Υποδοχής και Μετανάστευσης Κω και Λέρου, εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Σημειώνεται ότι οι διαμένοντες στο ΚΥΤ της Κω μειώθηκαν από 3.765 στις σε 2.838, ενώ οι διαμένοντες στο ΚΥΤ της Λέρου από 2.496 σε 2.116.
Μείωση σημειώθηκε επίσης και στο συνολικό αριθμό διαμενόντων σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα, κατά 15,7% στην Κω (από 4.119 σε 3.472) και 15,5% στη Λέρο (από 2.757 σε 2.330).
«Η σημειωθείσα αναστροφή στα νησιά κρίνεται ως ένα επιτυχές πρώτο στάδιο μιας απολύτως επιβεβλημένης πορείας για τη στήριξη των νησιών, που σήκωσαν το δυσανάλογο σε σχέση με τις δυνάμεις τους βάρος» σημειώνει ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι η συνέχιση της αποσυμφόρησης των νησιών υπηρετεί τον δίκαιο και εθνικά κρίσιμο στόχο, για τον οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παραμένει στη διάθεση της κυβέρνησης, προκειμένου να τον υπηρετήσει με οποιοδήποτε τρόπο κρίνεται αναγκαίος.

Μοιράσου το άρθρο: