Για εν κρυπτώ κινήσεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, κατηγορεί -εμμέσως πλην σαφώς- τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας.
Πληροφορίες που φέρουν συνεργάτη του υπουργού να έχει επισκεφθεί τη Λέρο, προκειμένου να διερευνήσει τη χωροθέτηση νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Ξηροκάμπου – Λεπίδων, εξόργισαν το δήμαρχο.
«Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν ενημερώνεται η Δημοτική Αρχή Λέρου γι’ αυτές τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης» αναφέρει ο δήμαρχος σε επιστολή του προς τον υπουργό, ζητώντας άμεση ενημέρωση.
Μάλιστα, όπως διατείνεται ο δήμαρχος, το συνεργάτη του υπουργού συνόδευαν στελέχη της Τ.Ο της Νέας Δημοκρατίας.
Στην επιστολή του αναφέρει:
«Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, πριν λίγες μέρες, συνεργάτης του Γραφείου σας, επισκέφτηκε τη Λέρο προκειμένου να διερευνηθεί η χωροθέτηση νέας δομής Προσφύγων – Μεταναστών, στην ευρύτερη περιοχή του Ξηροκάμπου – Λεπίδων συνοδευόμενος από στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ (εκπρόσωπο εταιρείας Catering, τοπικό δημοσιογράφο και εργολάβο – ιδιοκτήτη εταιρείας Real Estate).
Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν ενημερώνεται η Δημοτική Αρχή Λέρου για αυτές τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης.
Επειδή δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση σχετικά με το θέμα, και έχοντας υπόψιν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου για τη μη επέκταση/κατασκευή οποιαδήποτε νέας δομής Προσφύγων/Μεταναστών στο νησί, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εάν είναι στις προθέσεις σας η χωροθέτηση και κατασκευή νέας δομής σε σημείο διαφορετικό από την υπάρχουσα δομή.
Παρακαλούμε για την όσο το δυνατόν συντομότερη απάντησή σας».

Μοιράσου το άρθρο: