Γιορτή γαστρονομίας με τις αυθεντικές γεύσεις της Νάξου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν στη Νάξο, οι δράσεις «Aegean Mamas Know Best» – «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα», με τις παραδοσιακές συνταγές του νησιού να έχουν την τιμητική τους στο πλαίσιο της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, Νότιο Αιγαίο 2019».
Ο γαστρονομικός πλούτος της Νάξου βασίζεται στα φημισμένα ποιοτικά τοπικά προϊόντα της. Με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και την πρέσβειρα σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου συναντήθηκαν οι μαμάδες του Αιγαίου σε ένα σκηνικό βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής.
Τη δράση παρουσίασε εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Μαργαρίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον τίτλο της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, Νότιο Αιγαίο», την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, την προβολή και την ανάπτυξη της οικονομίας του νησιού μέσα από την αυξημένη ζήτηση και την απασχόληση. Τόνισε τα οφέλη από την εξωστρέφεια της τοπικής γαστρονομίας που προσφέρει ο τίτλος, την αύξηση των επισκεπτών, την ανάδειξη απομακρυσμένων χωριών που τα επισκέπτονται για την αυθεντικότητα και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους.
Εκ μέρους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων συμμετείχε ο σεφ Στέλιος Κορρές, που υποστήριξε την εκδήλωση με την ομάδα του «Korres catering».
Στην εκδήλωση έδωσε το χρώμα του χωριού, ο Απεραθίτικος Πολιτιστικός Σύλλογος «τα Φανάρια» που χόρεψαν Συρτό, Καλαματιανό και Βλάχα.
Η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ανέδειξε παραδοσιακές συνταγές που βασίζονται σε τοπικά προϊόντα κτηνοτροφικά κυρίως και στα φυτά, αρωματικά και βότανα του νησιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος