Αντιδράσεις και στη Δωδεκάνησο για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. «Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.» Αυτό αναφέρει με ανάρτησή του στο facebook ο υφυπουργός Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας ότι η απόφαση του Ερντογάν αποδεικνύει ότι η σημερινή Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με τις οικουμενικές αξίες και τον πολιτισμένο κόσμο.
«Πρόκληση που παραβιάζει κατάφωρα τις οικουμενικές αξίες και υπονομεύει τον δια-θρησκευτικό διάλογο» χαρακτηρίζει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο πρώην υπουργός και βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός. Αναφέρει ότι η απόφαση του Ερντογάν δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προλάβει τις κινήσεις του.

«Η Αγία Σοφία είναι ένα σύμβολο», δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος, τονίζοντας ότι ο Ερντογάν επιχειρεί το σύμβολο αυτό να το «κουρελιάσει».
Το μήνυμα ότι «η Αγία Σοφία ήταν, είναι και θα παραμείνει εις το διηνεκές το Σύμβολο της Ορθοδόξου Εκκλησίας» στέλνει με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας.

Μοιράσου το άρθρο: